Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce s-ar ascunde în spatele declarațiilor lui Tudorel Toader? Augustin Lazăr, avertizat de la Bruxelles: 'Să o lase mai moale cu țâfnele'

Inquam Photos / Octav Ganea
augustin lazar

Ioan Mircea Pașcu, vicepreședinte al Parlamentului European, afirmă într-o postare pe Facebook că declarațiile ministrului Justiției Tudorel Toader privind bugetul Ministerului Public reprezintă un „avertisment” la adresa lui Augustin Lazăr pentru a o lăsamai moale cu țâfnele”.

„Ooops: cum a evocat Tudorel Toader posibilitatea preluării bugetului de la Parchetul General, taica Lazar, alintat cu aliasul “Corega”, a împuternicit instituția sa ... “chitaie”, printr-un comunicat de presa gomos, plin de “găuri teoretice” in materie de drept, cum ca procurorii vor fi astfel trimiși înapoi in sclavagism etc etc etc. 
Nu s-au prins ca era vorba de un avertisment ca taica Lazar s-o lase mai moale cu țâfnele, ca, daca o tine tot așa, se poate ajunge si pana acolo...”, a scris Pascu pe Facebook.

Confruntări armate în estul Ucrainei. Mai multe victime

Ulterior, europarlamentarul i-a răspuns unui internaut, care critica postarea acestuia, spunând: „“Corega” poate vorbi, fără sa numească parlamentarii hoți!? Cine e el, de se ia de toate instituțiile statului, fără sa pățească nimic? In cazul lui, “Ciocu” mai mic e un sfat pur prietenesc ...”.

Tudorel Toader a declarat sâmbătă că este de discutat dacă nu ar fi normal ca Ministerul Justiţiei să devină ordonator de credite şi pentru bugetul Ministerului Public.

"În condiţiile în care avem un număr de judecători aproape dublu faţă de numărul procurorilor, în condiţiile în care Ministerul Justiţiei este ordonator de credite doar pentru bugetul instanţelor, pentru o administare unitară a activităţii judiciare, este de discutat dacă nu ar fi normal ca Ministerul Justiţiei să devină ordonator de credite şi pentru bugetul procurorilor”, a spus ministrul Tudorel Toader.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.