Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce să bei în noaptea de Revelion. Sfaturile experților

sampanie

Doi celebri somelieri, Sorin Nedelea și Daniel Frumusachi, spun care sunt cele mai bune combinații pentru noaptea de Revelion. Tot ei recomandă și o rețetă eficientă împotriva mahmurelii.

Masa festivă de Revelion trebuie neapărat să înceapă cu un aperitiv, spune Sorin Nedelea, un somelier recunoscut, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Inedit - Alina Gorghiu îi cere explicații OFICIAL Ralucăi Turcan/ DOCUMENT

„Putem să începem chiar cu un prosecco, să înmuiem puţin papilele, eu îi zic pe româneşte... să-ţi plouă puţin în gură. În noaptea de revelion, dacă avem un foie gras, putem foarte bine să mergem cu un vin dulce”, spune Nedelea.

Apoi, în funcţie de mâncărurile ce se pun pe masă, pot veni şi nişte vinuri rose. La preparatele din carne merg vinurile roşii, iar la final petrecăreții se pot răsfăţa cu un vin desert. Atenţie, însă, au multe calorii. În schimb, merge un late harvest sau un ice wine, spune Daniel Frumusachi, un somelier cu recorduri în Guiness Book.

„Cele mai multe calorii au, desigur, vinurile roşii şi vinurile dulci. Mai mult atragem atenţia asupra vinurilor dulci, care conţin glucoză. Asta sunt şi caloriile”, ssusține Frumusachi.

Reţeta de mahmureală vine tot de la Daniel Frumusachi. El recomandă vinul cu măsură și hidratarea: la un pahar de vin, două de apă.

„Doar ceai de ghimbir. Câteva ceşti de ceai de ghimbir şi ne simţim în al nouălea cer. Ştiu că anul acesta revelionul va fi cu totul diferit. Restaurantele sunt închise. Dar, poţi să petreci cu acelaşi fast şi la tine acasă. Eu ţi-am dat reţeta”, a mai spus acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.