Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce salariu ar trebui să îi dăm lui Dumnezeu?

Marian Croitoru

Să ne întrebăm dacă poate fi munca unui medic măsurată în bani este ca și cum ne-am întreba ce salariu ar trebui să îi dăm lui Dumnezeu.

Senzația că Victor Ponta încearcă doar să îi păcălească pe medici, oferindu-le doi arginți în plus la salariu în timp ce insinuează că toți medicii sunt șpăgari, este una care îmi lasă un gust extrem de amar. În discuția legată de mărirea salariilor medicilor, esența ține de respect și constă în nevoia de recunoaștere a importanței sociale a muncii acestora.

Sâmbătă dimineața am primit un telefon care m-a întristat și m-a îngrijorat: prietenul meu, Puiu C., a suferit un infarct miocardic și se găsea într-o salvare care îl transporta de la Focșani la București.

Am ajuns la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C.C. Iliescu" în același timp cu salvarea. După primele evaluări, medicii au ajuns la concluzia că supraviețuirea lui Puiu presupune o intervenție chirurgicală de urgență. Așa că m-am trezit în sala de așteptare a secției de chirugie cardiovasculară, cu un pachet în brațe în care erau hainele acestuia, rugându-mă pentru viața lui. M-am gândit, preț de o oră cât a durat operația, că viața lui Puiu este în mânile medicului, că sigur Dumnezeu i-a delegat medicului o parte din puterile sale pentru a-l salva pe prietenul meu. Mi s-a alăturat și Alex, fiul lui Puiu. Din timp în timp, o asistentă ieșea din sala de operație pentru a ne transmite mesajul medicului: totul decurge ok.

După ce intervenția chirurgicală a luat sfârșit și l-am văzut pe Puiu sub supravegere la ATI, am revenit la cel care efectuase procedura chirurgicală, dr. Marian Croitoru, medic primar cardiolog.

Ne-a primit cu empatie și ne-a vorbit cu multă înțelepciune. Am înțeles ce pățise Puiu, care este situația lui curentă și ce trebuie să facem ca prietenul meu să ducă în continuare o viață normală, să se bucure de ea. L-am întrebat pe doctorul Croitoru, cu recunoștință nedisimulată, ce putem face pentru domnia sa. Privindu-ne cu îngăduință, acesta ne-a explicat că nu domnia sa este cel care are nevoie de suportul nostru, ci Puiu este cel care are nevoie de ajutor din partea familiei, a prietenilor și a medicului său.

Spitalul arată ireproșabil, este dotat și amenajat la un nivel comparabil cu unități sanitare similare pe care le-am vizitat în Germania sau în Austria. Diferența, și e o diferență pozitivă, o face personalul medical, căruia societatea nu o să poată niciodată să îi dea salariul pe care îl merită.

Să ne întrebăm dacă poate fi munca doctorului Marian Croitoru măsurată în bani este ca și cum ne-am întreba ce salariu ar trebui să îi dăm lui Dumnezeu.

Mulțumiri și tot respectul meu pentru doctorul Marian Croitoru, pentru ceilalți medici și pentru întreg personalul medical de la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C.C. Iliescu" București!

Comentariul de mai sus îi aparține deputatului PNL Florin Secară și a fost publicat pe pagina sa de Facebook

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.