Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce salariu are cel mai puternic lider al lumii democratice? Veniturile soților Biden, în creștere față de anii precedenți

YouTube
Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden şi-a făcut publică luni declaraţia fiscală, o tradiţie americană în materie de transparenţă la vârful statului, care a fost temporar întreruptă în timpul predecesorului său la Casa Albă, Donald Trump, relatează AFP, conform AGERPRES.

Cutumă anuală, această practică neobligatorie este destinată să menţină încrederea cetăţenilor faţă de liderii lor politici. De regulă îşi fac publice declaraţiile fiscale personalităţi politice, precum şi candidaţii la alegerile din SUA atât locale, cât şi naţionale.

Conform declaraţiei lor fiscale, soţii Biden au încasat 619.976 de dolari în 2023, din care cea mai mare parte provine din salariul de 400.000 de dolari al preşedintelui şi din remuneraţia de 85.985 de dolari a soţiei sale, Jill Biden, pentru postul său de profesor în Virginia, în apropiere de capitala Washington.

Aceste venituri sunt în creştere faţă de anii precedenţi: aproape 580.000 de dolari în 2022 şi aproximativ 610.000 de dolari în 2021.

"Preşedintele Biden consideră că toţi locatarii Biroului Oval trebuie să fie deschişi şi oneşti faţă de poporul american", a declarat Casa Albă într-un comunicat.

Atac voalat la adresa lui Donald Trump

"Îndelungata tradiţie de publicare anuală a declaraţiilor fiscale de către preşedinţi trebuie să continue fără întrerupere", adaugă comunicatul într-o referire voalată la perioada când la conducerea executivului american s-a aflat Donald Trump.

În acest an, publicarea declaraţiei fiscale a cuplului Biden intervine cu câteva luni înainte de scrutinul prezidenţial din noiembrie la care se vor duela actualul preşedinte democrat în exerciţiu şi candidatul republicanilor Donald Trump.

Celebrul om de afaceri şi media înainte de a deveni idolul dreptei americane, Donald Trump a ales să nu urmeze tradiţia transparenţei în privinţa veniturilor, păstrată de către ceilalţi preşedinţi dinaintea sa, fie ei democraţi sau republicani.

Atât în calitate de candidat, cât apoi şi de preşedinte, între 2017 şi 2021, Trump a refuzat să-şi facă publică declaraţia fiscală.

Dar mai multe din declaraţiile sale de venit au fost într-un final publicate, la finalul unei bătălii duse de democraţi în Congres. Astfel s-a aflat că, timp de mai mulţi ani, Donald Trump nu a plătit practic niciun impozit pe venit, din cauza pierderilor financiare, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.