Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce scrie în CV-ul noului director al Laserului de la Măgurele, după ce Monica Anisie l-a demis pe academicianul Nicolae Zamfir

Mărginean

Nicolae Marius Mărginean a fost numit director general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară "Horia Hulubei", potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei şi Cercetării. El îl înlocuieşte la conducerea institutului pe academicianul Nicolae Zamfir. ”Capacitate sinteză, de lucru în condiții de stres, umor”, și-a trecut Mărginean în CV-ul său la rubrica ”Alte aptitudini şi competenţe”

Nicolae Marius Mărginean s-a născut la 4 octombrie 1968, la Bucureşti. A studiat la Universitatea din Bucureşti, la Facultatea de Fizică (1988-1993), devenind inginer fizician, iar în 2003 şi-a terminat studiile doctorale la aceeaşi facultate, conform CV-ului de pe site-ul https://upb.ro/, scrie agerpres.ro.

Citește și: Alexandru Rafila, despre imunizarea în masă: Se poate întâmpla în câțiva ani de zile

În perioada 1993-1995 a fost fizician la MATPUR SA, apoi asistent cercetare (1995-1996), cercetător ştiinţific (1996-2001), cercetător ştiinţific grad 3 (2001-2008) la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară "Horia Hulubei" (IFIN-HH). Ulterior, a fost bursier la Istituto Nazionale di Fisica Nucleare INFN, Laboratori Nazionali di Legnaro, Italia (1999-2001) şi tehnolog la acelaşi institut italian (2002-2007).

Din 2008 este cercetător ştiinţific grad I la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară "Horia Hulubei", unde a avut şi funcţii de conducere - şef Departament Fizică Nucleară (DFN) din 2009 până în prezent; preşedinte al Consiliului Ştiinţific IFIN-HH (2012-2016, 2016-2020), precizează CV-ul de pe site-ul https://upb.ro/.

Citește și: Ultimă oră! Începe! Anunțul făcut de Marcel Ciolacu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.