Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce scrie presa străină despre colonelul MAPN găsit MORT într-un hotel de lux din Mali: Cu cine trebuia să se întâlnească

Cornel Gherogeh Trifu

Colonelul român Gheorghe Cornel Trifu (51) a fost găsit mort, luni, în jurul orei 3:00 (local și GMT), la Radisson Blu din Bamako (foto jos), unde locuia, a confirmat Controlorul general al Poliției din Mali, Siaka Sidibe.

Citește și: SCANDAL MONSTRU cu Tudorel Toader: Cu ce i-a amenințat pe jurnaliști la raportul celor 2 ani de mandat

„Noi nu știm încă circumstanțele decesului ofițerului român“, a declarat Siaka Sidibe, dând asigurări că o anchetă a fost deschisă pentru a afla mai multe, informează afrique-sur7.fr.

Ajuns sâmbătă la Bamako, potrivit ziarului francez Le Figaro, colonelul român Gheorghe Cornel Trifu, a fost cazat în camera 620, la etajul 4 al Radisson Blu Hotel. Hotelul  este situat în Hamdallaye ACI 2000, o zona exclusivista a capitalei Mali.

Citește și: Omenirea e în prag de RĂZBOI NUCLEAR: Vladimir Putin a semnat decretul prin care suspendă participarea Rusiei la Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare

Potrivit jurnalului său, colonelul român ar trebui să întâlnească în Bamako cu ministrul Apărării din Mali și șeful Statului Major General al Mali, înainte de a reveni în România pe 10 martie, a declarat BBC.

În noiembrie 2015, hotelul Radisson Blu din Bamako a fost ținta unui atac terorist care a ucis 22 de persoane, potrivit autorităților maliane.

„Colonelul Cornel-Gheorghe Trifu, atașat al apărării român în Republica Algeriană Democratică și Populară, cu extindere în Republica Mali, aflat în misiune oficială în Bamako, Mali, a decedat, astăzi, 4 martie, în camera de hotel în care era cazat. Din primele date, ofițerul a decedat în cursul acestei dimineți, din cauze naturale. Cazul este cercetat, conform procedurilor, de autoritățile judiciare maliene. Cauzele decesului vor fi stabilite cu exactitate după efectuarea autopsiei, care se va realiza la Spitalul Gabriel Touré din Bamako”, au precizat reprezentanții MApN, printr-un comunicat de presă.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.