Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce se întâmplă când intră politica în activitatea tehnocraților

politica

politicaTarele politicii românești se dovedesc a fi motive de frustrare pentru oamenii noi aduși în Guvernul tehnocrat, condus de Dacian Cioloș. Șeful cabinetului ministrului de Finanțe, Vlad Voiculescu, se declară dezamăgit de modul în care acțiunile bune ale guvernului sunt greșit înțelese sau criticate, fără o documentare adecvată.

Nu sistemul politic sau economic este determinant, ci tonul relațiilor dintre oameni; dacă există bunăvoință ori amenințare, restul nu contează - N. Steinhardt - Am vrut să îmi țin gura dar iată că n-am reușit”, scrie Vlad Voiculescu pe Facebook.

El exemplifică și situațiile de la care a simțit nevoia să spună mai multe:

1. De câteva săptămâni știu că niște oameni pe care îi știu muncesc pe rupte pe la guvern ... la ceea ce azi a fost prezentat ca "programul național anti-săracie". Sunt oameni extrem de capabili, fiecare dintre ei ... și le pasă tare de lucrul asta la care au lucrat. Tare de tot. Când am ajuns acasă am descoperit că oameni cu minte în cap de altfel vorbesc despre ce a fost prezentat nu despre ceva bun sau rău, nu despre ceva perfectibil, ci ca despre un "reflex mental corporatist-birocratic intrat pe pilot automat și de euro-imbecilitate euro-carieristă euro-instituționalizată". Share-uri și like-uri de la oameni pe care îi apreciez.

Citește și Guvernul lansează pachetul național anti-sărăcie

2. Acum câteva zile am participat la o întâlnire condusă de Vicepremierul Borc cu reprezentanții industriei farma. Am o sensibilitate deosebită pentru domeniu și cred că înțeleg între timp relativ bine mecanismele și mesajele transmise de fiecare dintre părți. Nici măcar o secundă nu a fost vorba despre mărirea prețului medicamentelor sau de vreo concesie cât de mică făcută industriei. Nu s-a vorbit niciodată despre un anumit tip de medicamente sau o anumita patologie.

Citesc astăzi:

"SCANDALOS: Vicepremierul Costin Borc vrea scumpirea medicamentelor pentru bolnavii de cancer"

...și un comentariu al cuiva care pur și simplu a crezut știrea ... asa cum era ea: "Vicepremierul Costin Borc i-a cerut ministrului Sănătăţii să scumpească medicamentele oncologice pentru că producătorii nu mai au profit şi se orientează către alte pieţe. Ce altceva să așteptăm de la un tehnocrat care a fost CEO de multinațională toată viața lui? Pentru ce altceva ar veni un manager care câștigă 20.000 euro pe luna să lucreze într-un guvern pe un salariu de trei parale, dacă nu pentru a-și asigura un loc și mai bine plătit în corporații la finalul mandatului?".

Citește și Cine este Vlad Voiculescu, noul Director de Cabinet al ministrului de Finanțe

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.