Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce se întâmplă cu vârstnicii care au fost scoși din azilele groazei / Anunțul Guvernului

Foto Totalimpact.ro
azil pensiune Teleorman

Din cele peste 59.000 de persoane rezidente în centrele investigate, 627 au fost relocate, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

Întrebat ce s-a întâmplat cu persoane vârstnice scoase din azilele investigate, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin a spus că din 59.071 de persoane rezidente în centrele investigate, 627 au fost relocate.

De asemenea, Constantin a mai spus că din cele 51 de centre neautorizate găsite, 543 de persoane au fost relocate: „Aici am și o detaliere: 125 au avut nevoie de spitalizare, 234 de persaone au fost duse în alte centre pentru continuarea îngrijirilor și 184 de persoane au fost preluate de aparținători acasă, pentru că au avut această posibilitate”.

„E un proces în plină desfășurare, care ne-a luat pe toți prin surprindere și ne-a șocat și se iau toate măsurile care se pot lua în această clipă: fie mutarea în centre care au condiții suficiente pentru a-i trata pe acești oameni care au nevoie de asistență sau chiar internarea, acolo unde e nevoie de intervenție sau asistență medicală. Totul este în derulare și, de asemenea, așa cum a spus și premierul, se dorește nu doar corectarea situației de fapt, ci îmbunătățirea întregului sistem. Este un proces care s-a declanșat și care trebuie dus la un bun sfârșit”, a spus Mihai Constantin.

Potrivit acestuia, Ministerul Muncii a suferit modificări în timpul acestei crize și este în pregătire un pachet de modificări legislative pentru a schimba ecosistemul asistenței sociale.

Constantin a mai spus că aproximativ 110 centre au fost suspendate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.