Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce se întâmplă pe piaţa valutară: Euro sare pragul de 4,9 lei şi creşte în cel mai rapid ritm

incont.stirileprotv.ro
curs valutar leu, euro

Euro a urcat luni peste pragul de 4,9 lei, după un raliu în ultimele zile ai monedei europene. Cotaţia BNR pentru un euro a fost de 4,9047 lei, în creştere cu 0,23%, în timp ce dolarul şi-a continuat scăderea, cu 0,5%, ajungând la 4,8284 lei. Moneda comună a crescut luni cu până la 1,6% faţă de dolarul american, cea mai mare creştere înregistrată din martie. Preşedintele Bundesbank, Joachim Nagel, a declarat că banca centrală trebuie să ia măsuri suplimentare dacă situaţia inflaţiei rămâne aceeaşi, scrie ZF.

BCE şi-a majorat rata cheie cu 75 de puncte de bază săptămâna trecută, reducând diferenţa faţă de ratele dobânzii Rezervei Federale. Creşterea a venit pe fondul unei slăbiciuni generale a dolarului, indicatorul Bloomberg al forţei monedei americane scăzând la cel mai mic nivel din ultimele două săptămâni.

Euro a fost tranzacţionat la o valoare de 1,0198 USD. De asemenea, situaţia în cauză a extins câştigurile euro faţă de lira sterlină, crescând la un moment dat până la cel mai mare nivel înregistrat din februarie 2021, la 87,22 pence.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.