Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce se va întâmpla cu salariile din Educaţie: Anunţul omului lui Dacian Cioloş

puterea.ro
dacian ciolos

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a anunţat luni că impactul bugetar al corecţiilor financiare pe care le va aduce ordonanţa privind salarizarea bugetarilor va fi mai mare decât s-a prevăzut iniţial, fără a afecta însă stabilitatea fiscal-bugetară.

 

"Discuţiile iniţiale se încadrau într-o anvelopă de 2,3 miliarde de lei pe anul 2017. (...) Anul acesta avem între 800 şi 900 milioane pentru ceea ce înseamnă ultimele patru luni ale acestui an, iar anul viitor, cu tot cu bonusul de la Sănătate şi modul în care sunt repartizate sumele, discutăm undeva între 2,5-2,6 miliarde de lei. Evident, au fost inclusiv astăzi anumite discuţii în procesul de avizare, dar undeva suntem într-o limită care a fost considerată rezonabilă împreună cu Ministerul Finanţelor Publice, rezonabilă în parametri de dezvoltare şi modelul macroeconomic pe care îl avem pus pe masă. (...) Există o suplimentare de buget care, evident, s-a dus pentru a putea acomoda această cerinţă din zona Educaţiei", a explicat ministrul, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

 

Pe de altă parte, Pîslaru a anunţat că nu au putut fi rezolvate toate cerinţele sindicatelor din Educaţie pentru că s-ar depăşi limitele fiscal-bugetare prevăzute.

 

La Consiliul National Tripartit, care a avut loc luni la Palatul Victoria, au participat din partea Guvernului, alături de premierul Dacian Cioloş, ministrul Muncii Dragoş Pîslaru şi cel al Finanţelor Publice Anca Dragu, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.