Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce semnifică cu adevărat Învierea. Preotul Ciprian Florin Apetrei: 'Fără Învierea lui Hristos, nu există nici învierea noastră'

ICOANA-INVIERE

După ce a fost trădat, torturat, răstignit între doi tâlhari, lăsat să moară pe cruce şi pus apoi în mormânt, Iisus Hristos a biruit moartea pentru mântuirea omenirii. Minunea Învierii a fost descoperită de Maria Magdalena, cea care le-a dat vestea apostolilor lui Iisus.

"Pentru noi, creştinii, momentul Învierii lui Hristos este cel mai important din întreaga istorie a mântuirii. Fără Învierea lui Hristos, nu există nici învierea noastră, după cum ne spune Sfântul apostol Pavel.

Avem și această orânduială a Luminii, care se dă înainte de miezul nopții sau chiar la miezul nopții, amintind, de fapt, de momentul în care îngerul vine la mormânt și dă piatra la o parte pentru a arăta că Hristos a Înviat. Maria Magdalena, găsind mormântul gol, vine la apostoli şi le spune că a înviat Hristos.

Cum au văzut în mormânt, ca mormântul nu avea lumină? Ăsta este primul argument al existenței Sfintei Lumini. Deci Sfânta Lumină era în mormânt, i-a luminat mormântul", a povestit preotul bisericii Sfântul Anton, din București, Ciprian Florin Apetrei, pentru Antena 3 CNN.

Este vorba despre Sfânta Lumină pe care creştinii sunt chemaţi să o primească în această noapte şi să o ducă în casele lor, după slujba de Înviere. În această noapte, se sfinţeşte şi pâinea numită paşti, pe care credincioşii o primesc odată cu Lumina Sfântă. Din acest moment, salutul obişnuit este înlocuit cu cel de "Hristos a înviat", la care se răspunde: "Adevărat a-nviat".

"Este ziua în care s-a făcut Lumină, pentru că ziua Învierii lui Hristos este Ziua Luminii, creația care devine a opta. Hristos învie în dimineața zilei a opta, iar noi vom învia în seara zilei a opta, care e ziua veșnică. Optul întors este semnul infinitului, aceasta zi infinită pentru care noi ne pregătim în lumea aceasta și pentru care noi vom trăi veșnic în împărăția lui Dumnezeu", a explicat preotul.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.