Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spun punctele roșii de pe corp și când devin un motiv de îngrijorare

cancer piele lupa

Ce spun punctele roșii de pe corp despre starea de sănătate: Când sunt un motiv de îngrijorare. Unii oameni, după ce văd pe corp puncte roșii asemănătoare cu alunițele, nu le acordă atenția necesară. Și asta fără niciun motiv. Aceste formațiuni pot indica boli care necesită tratament imediat, notează exquis.ro.

Înainte de a proceda la îndepărtarea punctelor roșii, trebuie să găsiți cauza apariției lor.

Microhematomul sau hemangiomul

Motivele pentru apariția punctelor pot fi diferite. De exemplu, aceste formațiuni cutanate pot apărea ca urmare a microtraumatismelor primite în timpul epilării. Totul se rezumă la faptul că atunci când pielea este expusă, pereții capilarelor sunt deteriorați, sângele iese în stratul de grăsime subcutanată, se formează un microhematom.

Lipsa unor vitamine precum C și K poate fi cauza fragilității vaselor de sânge, ceea ce duce la formarea de mici puncte roșii pe corp. Numărul punctelor va crește de la fiecare cădere, frecând pielea de pânză.

Dacă observați pete pe corp, mergeți la medic, pentru că acestea pot fi hemangioame, adică tumori benigne vasculare. Acestea pot fi de diferite diametre – de la câțiva milimetri la câțiva centimetri. De asemenea, se disting mai multe tipuri de tumori.

Hemangioamele capilare se caracterizează prin capilare dilatate, care se găsesc cel mai adesea pe fața și pe trunchiul unei persoane.

Un hemangiom cavernos este o formațiune formată din cavități mari umplute cu sânge. Dacă hemangiomul arată ca o umflătură, se numește hemangiom ramificat. Dacă strângeți o astfel de masă de piele și o eliberați rapid, aceasta se va umple imediat de sânge.

Metodele de tratament pentru astfel de tumori sunt alese în funcție de tipul de hemangiom.

Hepatită

Ați observat că pe corp au apărut mici puncte care au ramificații capilare? Acesta poate fi un semn de hepatită virală și ciroză hepatică. În acest caz, consultați imediat un medic.

Pancreas

Bolile pancreasului pot fi, de asemenea, cauza erupțiilor de puncte roșii pe corp. Cel mai adesea, formațiunile apar pe spate, pe piept și pe abdomen. Când sunt presate, nu dispar. Dacă aveți probleme articulare sau suferiți de boli reumatice, vă aflați în grupul de risc.

Procese autoimune

Ideea este că astfel de boli dau naștere la procese autoimune, adică atunci când organismul tău crede că celulele corpului sunt străine și produce anticorpi în încercarea de a te proteja.

Cum să scapi de punctele roșii

Cauza a fost stabilită. Acum trebuie să remediați acest defect. Metoda de tratament va depinde în mod direct de natura originii sale. De exemplu, dacă punctele au apărut ca urmare a unui impact extern asupra pielii, în primul rând ar trebui să încercați să evitați alte traume.

Lipsa de vitamine

Dacă cauza este o lipsă de vitamine, începeți să luați complexe de vitamine. De asemenea, consumați alimente bogate în acești compuși organici. De exemplu, vitamina C este conținută în măceșe, conopidă, conopidă, mazăre verde, portocale, afine, pătrunjel, pungă de miel, usturoi, mere, roșii, kiwi.

Vitamina K poate fi obținută prin consumul unor alimente precum varza cu frunze verzi, spanacul, broccoli, fasolea, ouăle de găină, castraveții, carnea de vită.

Hemangiom

Este cauza punctelor roșii de pe corp un hemangiom? Tumorile comune sunt tratate cu raze X, excizie chirurgicală, cauterizarea pielii cu dioxid de carbon. Hemangioamele ramificate sunt îndepărtate după cum urmează: vasele conducătoare sunt ligaturate și suturate, trunchiurile mari sunt îndepărtate.

În cazul hepatitei virale sau a cirozei hepatice, trebuie căutat ajutor imediat, deoarece lipsa de acțiune poate duce la deces. Dacă în urma examinării diagnosticul este confirmat, medicul va alege cea mai potrivită schemă de tratament pentru dumneavoastră. În stadiile incipiente ale hepatitei, vi se va prescrie un tratament de dezintoxicare.

Dietă

Va trebui, de asemenea, să urmați o dietă, să evitați stresul fizic și psihic. În cazul cirozei hepatice, vi se va prescrie, de asemenea, cel mai bun tratament. De exemplu, în forma decompensată a bolii, medicul va prescrie medicamente – hepatoprotectoare, hidrolizate hepatice, imunosupresoare, hormoni și alte mijloace.

Alcoolul, sarea, apa minerală sunt, de asemenea, excluse din dieta pacientului cu ciroză hepatică.

Activitatea fizică este limitată, se controlează greutatea corporală și echilibrul lichidelor.

În cazul în care cauza apariției punctelor roșii este o anumită boală a tractului gastrointestinal (de exemplu, pancreatita), trebuie să fiți examinat și tratat de un gastroenterolog. Vi se va prescrie o dietă, vi se vor prescrie analgezice pentru a bloca sindromul durerii și medicamente care cumpără activitatea enzimelor.

În cazul patologiilor reumatice, este necesară și o consiliere specializată. De exemplu, pentru artrită, vi se vor prescrie antiinflamatoare nesteroidiene, relaxante musculare, anestezice, gastroprotectoare.

Specialistul vă va prescrie și fizioterapie, care va include terapia cu laser, magnetică sau cu unde de șoc. Numai prin eliminarea cauzei apariției punctelor roșii, veți scăpa de acest defect, potrivit actualno.com.

Niciun remediu popular nu va ajuta aici, cu atât mai mult nu pot decât să înrăutățească starea. Nu vă tratați singur.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.