Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spune Cioloş despre demiterea lui Raed Arafat

raed arafat

Premierul Dacian Cioloş a afirmat marţi că nu se gândeşte acum la o demitere a secretarului de stat în MAI Raed Arafat şi că vrea de fapt ca sistemul de urgenţă să funcţioneze mai bine.

"Am spus că nu mă gândesc la o demitere sau la o numire în contextul ăsta. Eu vreau să văd cum putem îmbunătăţi sistemul în primul rând, pentru că acolo nu e vorba doar de un om, e vorba de un sistem, cum funcţionează. Am cerut Corpului de control să aibă discuţii de clarificare şi cu Ministerul de Interne şi cu Ministerul Sănătăţii, să vedem ce date în plus avem faţă de concluziile pe care le-a tras Corpul de control şi, probabil, săptămâna viitoare o să am o discuţie cu toată lumea ca să vedem ce măsuri de îmbunătăţire a sistemului putem lua pentru perioada următoare", a declarat Cioloş, înainte de a participa la bilanţul ANAF pe anul trecut, potrivit Agerpres.

Şeful Guvernului a precizat că are discuţii civilizate cu Raed Arafat şi că, la nivelul Guvernului, nu există o stare de conflict, aşa cum există impresia. 

"Toată lumea are impresia că noi trăim acolo în Guvern într-un conflict permanent, să dăm afară oameni..., să îi numim pe alţii... (...) Eu am avut discuţii tot timpul foarte civilizate cu domnul Arafat şi încă o dată cred că cei care au responsabilităţi în Guvern trebuie să îşi concentreze atenţia pe ceea ce au de făcut în Guvern şi nu pe tot felul de astfel de dezbateri. Dezbaterile sunt foarte utile, dar deciziile se iau în instituţii şi instituţiile trebuie să îşi asume responsabilitatea", a adăugat Cioloş. 

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat a avut luni o întâlnire cu şeful Corpului de control al premierului, Valentin Mircea, pentru a-i prezenta acestuia din urmă raportul DSU privind intervenţia de urgenţă la clubul Colectiv, după ce un alt raport, al Corpului de control, arăta că intervenţia respectivă a fost lipsită de coordonare.

Vezi şi: Cioloş: 'Nu am fost, nu sunt şi nu voi fi ofiţer acoperit'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.