Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spune expertul Titi Aur despre accidentul de la Pasajul Unirii: '16 ore de condus înseamnă echivalentul stării de ebrietate'

Radu Pop
Foto ISUBIF
accident autocar bucuresti amurd

Titi Aur, expert în conducere defensivă, a explicat ce se întâmplă cu o persoană care conduce continuu timp 16 ore, cum este cazul șoferului autocarului cu turiști greci care a fost implicat în accidentul grav de la Pasajul Unirii.

Potrivit acestuia, după 6-8 ore un șofer începe să nu mai aibă reflexe, să nu mai audă bine și să nu mai fie atent. Titi Aur este de părere că „infrastructura a agravat greșelile” șoferului, precizând că „acel limitator de înălțime ar fi trebuit fie să nu se miște deloc, fie să cedeze la un moment dat”.

  • „16 ore de condus înseamnă echivalentul aproape a stării de ebrietate pentru că deja dupa 4 - 6 - 8 ore începi să nu mai ai reflexe, să nu mai auzi bine, nu mai ești atent. Când ești aproape de destinație organismul se relaxează și dă comandă că ai ajuns, practic atunci se simte cel mai mult starea de oboseală. Infrastructura a agravat greșelile făcute de șofer pentru acel limitator de înălțime ar fi trebuit fie să nu se miște deloc, fie ar fi trebuit să cedeze la un moment dat și să se rupă. Nu a funcționat nici una, nici alta”, a explicat Titi Aur, potrivit Digi24.

Au început să apară tot mai multe informații despre accidentul din Pasajul Unirii din Capitală. Presa elenă susține că inițial autocarul a plecat cu doi șoferi, însă unul dintre aceștia a făcut toxiinfecție alimentară, motiv pentru care celălalt șofer a fost nevoit să conducă 16 ore.

Șoferul grec a fost audiat seara trecută de către polițiștii de la Brigada Rutieră din București. Potrivit Digi24, acesta le-a spus oamenilor legii că nu a văzut indicatoarele de semnalizare care se aflau înainte de intrarea în pasajul Unirii. Șoferul nu a oferit mai multe detalii despre traseul său, însă presa din Grecia susține că autocarul a plecat la drum cu doi șoferi, însă în orașul Salonic unul dintre aceștia ar fi coborât din cauza unei toxiinfecții alimentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.