Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spune Ion Iliescu despre existenţa închisorilor CIA în România

ion iliescu

Scandalul închisorilor CIA revine în prim plan după ce, la presiunea media, Senatul american a publicat un raport despre metodele de anchetă ale Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA) din Statele Unite. CIA pentru a nu putea fi acuzată că încalcă legea americană care interzice tortura pe teritoriul SUA a apelat la metode aflate la limita legii. Astfel, a apărut soluţia închisorilor CIA de pe teritoriul altor state.

Fostul presedinte al Poloniei, Aleksander Kwasniewski, a recunoscut pentru prima oara ca ţara sa a găzduit centre pentru interogatoriile CIA. De asemenea, preşedinta Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a spus că ţara sa este gata să-şi asume responsabilităţile în acest caz, anchetat încă de Parchetul lituanian.

La momentul în care CIA ar fi deschis închisori secrete în România, preşedinte era Ion Iliescu. Dezvăluirile jurnaliştilor americani par o surpriză pentru el, ca şi pentru alţi oficiali de la Bucureşti. Fostul presedinte a negat că ar avea cunoştinţă despre această situaţie şi a spus că nu poate comenta fără dovezi şi pe baza unor fapte necunoscute.

Nu am avut cunoştinţă de aşa ceva. (Vi s-a cerut vreodată? Aţi avut o astfel de cerinţă?) Nu. Deci, nu m-am întâlnit cu această problemă în anii aceia”, a declarat pe acest subiect fostul preşedinte, Ion Iliescu.

Citeşte şi:

Jurnaliștii americani insistă. În România au fost închisori CIA

Un fost preşedinte polonez face dezvăluiri despre torturile CIA

De altfel, o comisie a Parlamentului României a stabilit în 2006 că în România nu au existat închisori pentru prizonieri suspecţi de terorism.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.