Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spune Lia Olguţa Vasilescu despre moţiunea simplă care o vizează: Voi avea o tribună la care să spun ce am făcut

www.romaniatv.net
Lia Olguța Vasilescu

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, afirmă că moţiunea simplă iniţiată de liberali împotriva sa îi va da ocazia să spună ce a făcut de când a preluat conducerea acestui minister. "Nu am văzut textul moţiunii simple, doar declaraţiile pe care le-a făcut o domnişoară senator sau deputat, nu ştiu exact ce este. Am văzut că în continuare se fac confuzii între Ministerul Muncii şi Ministerul de Finanţe, dar e de aşteptat din partea dumnealor. Eu mă bucur de faptul că voi avea o tribună la care să spun ce am făcut, în primul rând anul trecut", a spus Olguţa Vasilescu, luni, la Parlament, conform Agerpres.

Liberalii depun luni moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii, intitulată "Lia Olguţa Vasilescu - ministrul minciunii şi al injustiţiei sociale", conform unei decizii luate în conducerea formaţiunii.

Deputatul PNL Mara Calista a prezentat principalele teme ale moţiunii simple. "Temele principale pe care ne-am axat au fost actele normative (...) care nu au făcut decât să creeze un haos şi mai mare în sistemul de salarizare, dar şi în cel fiscal: Legea 153, Legea salarizării unitare, care nu a mai fost unitară şi a devenit legea salariilor negative; Ordonanţa 4 - care privea supraimpozitarea contractelor part-time; Ordonanţa 79 privind transferul contribuţiilor de la angajator către angajat; Ordonanţa 82 - care diminuează cu până la 30% punctul de pensie acordat pensionarilor începând cu anul 2018 şi scăderea procentului în ceea ce priveşte scăderea pilonului 2 de la 5,1 la 3,75%; Ordonanţa 60 privind unităţile protejate şi amenzile din ce în ce mai mari care vor fi aplicate mediului privat din România care nu angajează minim 4% persoane cu dizabilităţi şi, nu în ultimul rând, Ordonanţa nr. 3/2018, emisă în cursul săptămânii trecute, cea care a primit aviz negativ de la, culmea, ministrul Justiţiei al PSD, pentru că într-adevăr creează o discriminare şi se încalcă un principiu constituţional în ceea ce priveşte salarizarea şi fiscalitatea în România", a explicat deputatul liberal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.