Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spune Petre Roman despre dosarul Mineriada

roman

Fostul premier Petre Roman a refuzat să facă declarații pe marginea dosarului Mineriada și asupra noutății că Ion Iliescu este acuzat de crime împotriva umanității.

Nu comentez, nici nu am păreri. Nu am auzit de treaba asta, după câte ştiu trebuia să...., în fine, nu ştiu exact ce se întâmplă. Dar asta nu mă determină pe mine să intervin. Nu vreau să intervin absolut deloc, a declarat pentru Mediafax Petre Roman, care ocupa funcţia de premier în perioada mineriadei din iunie 1990.

Nici Adrian Năstase nu a dorit să comenteze, pe motiv că nu cunoaşte dosarul mineriadei.

Nu am urmărit ştirile, îmi pare rău, aşa că nu pot să comentez, a spus Năstase, fost ministru al Afacerilor Externe în Guvernul Roman şi în Guvernul Stolojan, în perioada 28 iunie 1990-19 noiembrie 1992.

Fostul președinte Emil Constantinescu a refuzat și el să facă comentarii cu privire la acuzațiile care i se aduc lui Ion Iliescu.

Nu am niciun comentariu de făcut. Multumesc! a spus Constantinescu pentru Mediafax.

Copreședinta PNL Alina Gorghiu a scris că Mineriada din 1990 a umbrit începuturile democrației românești.

Cunoașterea adevărului și aducerea în fața justiției a celor vinovați pentru evenimentele tragice de atunci sunt reparații obligatorii într-un stat de drept și necesare - față de oamenii care au suferit atunci, dar și față de întreg poporul român. Oricât de târzie, recunoașterea crimelor îndreptate împotriva cetățeanului, a partidelor politice și a presei democratice trebuie să aibă loc într-o Românie democratică și europeană.

Partidul Național Liberal, în istoria sa de 140 de ani, nu s-a îndreptat niciodată împotriva unei persoane, ci a luptat împotriva tuturor ideilor, doctrinelor și a ideologiilor care au cenzurat sau anulat o valoare fundamentală care este libertatea. Evenimentele din 13-15 iunie au fost exemplul clasic al reacției împotriva conceptului de libertate și a libertăților cetățenești. Folosirea forței împotriva individului, a cetățeanului nu a fost și nu va fi niciodată acceptată de Partidul Național Liberal, a scris deputata.

Citește și Iliescu și Măgureanu, urmăriți penal pentru Mineriadă. Stănculescu are calitatea de suspect

Sursa foto: Ziarul Ring

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.