Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce spune Valeriu Zgonea despre campania electorală a deputaţilor: 'Asta a fost propunerea'

rfi.ro
zgonea

Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a declarat marţi că activitatea în teritoriu a deputaţilor în timpul campaniei electorale este o decizie care a aparţinut grupurilor politice parlamentare. "Eu am un singur vot. A fost propunerea grupurilor politice parlamentare. La Senat se întâmplă acest lucru de o săptămână, (...) ei se află în circumscripţii parlamentare. Legea prevede pentru un parlamentar două tipuri de activităţi obligatorii: în circumscripţia electorală şi în comisia permanentă. Aceste activităţi sunt reglate prin regulamentele celor două Camere, care sunt puse în concordanţă cu Constituţia. Nu pot să comentez voinţa Biroului permanent al Senatului sau al Camerei Deputaţilor", a afirmat Valeriu Zgonea, conform Agerpres.

 

El a subliniat că este o decizie pe care au luat-o colegii săi.

 

Întrebat dacă e normal ca deputaţii să încaseze indemnizaţia în această perioadă, el a spus că fiecare trebuie să răspundă pentru activitatea sa.

 

Deputaţii vor lucra în teritoriu până pe 7 iunie, ei fiind în campanie electorală pentru alegerile locale, a anunţat marţi secretarul Camerei, Niculae Mircovici. Potrivit acestuia, următoarea şedinţă de Birou permanent va avea loc pe 7 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.