DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CE: Statele membre trebuie să-şi modernizeze sistemele de control al calităţii în învăţământ

comisia europeana

Cele două documente evidenţiază că, deşi au fost realizate progrese, sunt necesare reforme suplimentare pentru a se asigura o 'cultură a calităţii', astfel încât sistemul de educaţie să fie mai aproape de realităţile de pe piaţa muncii şi de nevoile societăţii.

De asemenea, un mai mare accent trebuie pus pe cooperarea internaţională, iar elevii trebuie să aibă un mai mare cuvânt de spus în procesul de luare a deciziilor.

'Asigurarea calităţii constituie baza de încredere pentru consolidarea încrederii în sistemul nostru de învăţământ şi trebuie să utilizăm mai mult potenţialul nostru ca un catalizator pentru a moderniza universităţile şi colegiile de formare profesională. Scopul nostru este de a dezvolta standarde într-un mod care să promoveze diversitatea şi şansele de angajare, mai degrabă decât uniformitatea ', a declarat Androulla Vassiliou, comisar pentru educaţie, cultură, multilingvism şi tineret, potrivit unui comunicat al Comisiei.

Raportul privind învăţământul superior prezintă modul de asigurare a calităţii şi contribuie la stabilirea unor obiective de calitate şi la abordarea provocărilor cum ar fi creşterea numărului de studenţi în Europa care a crescut din 2000 cu peste 25 % - până la 20 de milioane. În egală măsură, transparenţa este esenţială - rezultatele de asigurare a calităţii trebuie sa fie disponibile în mod public şi să contribuie la luarea de decizii strategice.

Raportul privind Cadrul European pentru Asigurarea Calităţii în Educaţia şi Formare Profesională (EQARF) arată că acest dispozitiv a contribuit, de asemenea, la crearea unei culturi a calităţii, la acordarea de asistenţă - inclusiv un instrument on-line pentru punerea în aplicare şi monitorizarea sistemelor de asigurare a calităţii -, precum şi la promovarea schimbului de experienţă şi de bune practici prin intermediul reţelei EQARF. Din nou, sunt necesare măsuri pentru a îmbunătăţi transparenţa şi totodată pentru a spori încrederea reciprocă în certificatele emise în alte ţări, informeaza Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.