Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce sumă va primi România pentru a compensa pierderile suferite din cauza importurilor de cereale ieftine din Ucraina

Agerpres
cereale ucraina

Producătorii români de cereale pot transmite până pe 11 mai inclusiv cererile de acordare a sprijinului financiar pentru compensarea pierderilor suferite din cauza importurilor de cereale ieftine din Ucraina, informează Rador.

Suma totală este aproximativ 20 de milioane de euro, jumătate de la bugetului Uniunii Europene, iar cealaltă de la bugetul de stat al României. Ieri, Ministerul de Externe din Ucraina a anunțat că a comunicat reprezentanților Poloniei și Uniunii Europene că limitarea importurilor de cereale ucrainene în țările Uniunii este categoric inacceptabilă și că asemenea restricții, oricât ar fi de justificate, nu ar fi conforme cu acordul de asociere dintre Ucraina și Uniunea Europeană și cu principiile și normele pieței unice europene.

Ucraina vrea reluarea imediată a exporturilor

Autoritățile ucrainene consideră că există temeiuri legale pentru reluarea imediată a exporturilor de produse agricole ucrainene către Polonia, România, Ungaria, Slovacia și Bulgaria, precum și continuarea exporturilor către alte state membre ale Uniunii. Comisia Europeană a anunțat că a ajuns la un acord cu cele cinci țări, dintre care patru limitaseră unele importuri agricole din Ucraina, pe motiv că perturbă piețele interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.