Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce transmite Administrația Trump despre lupta anti-corupție din România (presa)

mic.com
Rex Tillerson

Deși mulți au sperat că odată cu venirea lui Donald Trump la putere în SUA lupta anticorupție va slăbi în intensitate în România, se pare că lucrurile nu stau deloc așa. HotNews prezintă răspunsul dat unor întrebări adresate  de doi senatori, Ben Cardin și John McCain, de către doi pioni cheie ai Administrației Trump cu privire la lupta anticorupție din țara noastră.

Vezi și: Icoana făcătoare de minuni a cuviosului Ghiţă Fugarul

Este vorba de Rex Tillerson, viitorul șef al Departamentului de Stat al SUA și de generalul James Mattis, viitorul șef al Pentagonului.

Potrivit HotNews cei doi oficiali au fost întrebați dacă acceptă ca anticorupția și statul de drept ar trebui să reprezinte în continuare “un pilon al relațiilor noastre și o înalta prioritate a guvernului din România?”.

  • Redam integral raspunsul in varianta engleza transmis de Rex Tillerson senatorului democrat Ben Cardin: “Romania is an important ally, and I fully agree that anti-corruption and rule of law should continue to underpin our relationship. I look forward to working with the Romanian government on these issues if confirmed.” - “Romania este un aliat important, si sunt total de acord ca anti-coruptia si statul de drept trebuie sa reprezinte fundamentul relatiei noastre. Astept sa lucrez cu guvernul Romaniei pe aceste teme daca voi fi confirmat in functie”.
  • Redam integral raspunsul in varianta engleza transmis de James Mattis senatorilor democrati la o intrebare similara formulata de senatorul John McCain: “Yes. Romania's anti-corruption and rule of law efforts have been strong, even to an extent that it is a regional leader in this regard. Nevertheless, threats to progress continue and reform must remain a priority.”  - “DA, eforturile Romaniei in domeniul anti-coruptiei si statului de drept sunt puternice, mergand pana acolo incat este lider regional in acest domeniu. Totusi, amenintari la adresa procesului continua sa existe iar reformele trebuie sa ramana o prioritate”.

Vezi și: Dezvăluiri care CUTREMURĂ SRI: Udrea, Ghiţă, Ponta şi Adamescu sunt implicaţi

Întrebările au fost puse în cadrul audierilor din Senatul SUA în cadrul procedurilor de numire a lor pe funcție după ce au fost propuși de președintele Donald Trump, susține sursa citată

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.