Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce trebuie să facă Irimescu pentru a fi concediat?

suciu

suciu

 

Prostiile pe care le spune ministrul agriculturii încep să provoace un tipar de reacții repetate. Întrebarea este: până când?

Piață de mâna a zecea

1. Declarație șoc

Spune ministrul:

„Aici este o piaţă în care importatorii se orientează şi aduc produse la sfârşit de ter­men de valabilitate sau chiar depăşit. În România sunt cazuri în care salamul se spală cu oţet; se schimbă saramura la brânză, iar brânza se bagă din nou la vânzare. Statul nu-şi face datoria, ANPC-ul nu şi-o face. Alţii controlează ce intră din România, noi de ce să nu controlăm ce primim de la alţii?” (Ziarul Financiar).

2. Apare o reacție de la un grup de interese implicat

În cazul acesta producătorii români:

„Federația Națională PRO AGRO susține declarațiile Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, referitoare la calitatea îndoielnică a unor produse venite din import şi solicită autorităţilor abilitate ale statului stoparea importului de produse care pun în pericol sănătatea publică.

Nu toate importurile sunt incorecte, dar o mare parte dintre acestea sunt aduse în ţară cu preţuri de dumping, ceea ce denotă şi o eventuală depăşire a termenelor de valabilitate.” SV News.

3. O autoritate competentă a statului infirmă

„Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) în urma celor 4.620 de controale la supermarketuri şi hypermarketuri, desfăşurate în 2015 s-au încheiat 1.607 procese verbale de constatare a contravenţiei. Asta în condiţiile în care ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, miercuri, într-un interviu acordat Ziarului Financiar, că România este „o piaţă de mâna a zecea în care se aduc produse din străinătate cu termene expirate.” (Ziarul Financiar).

4. Guvernul îl lasă în ofsaid

Dacian Cioloș, prim-ministru:

„Declaraţiile sale personale nu sunt în numele Guvernului, pentru că nu a avut mandat sau nu a informat Guvernul legat de aceste lucruri. Sunt declaraţiile personale, pe care sper care să şi le asume”, a mai subliniat primul-ministru.” (Mediafax)

Bani cu camioanele

1. Declarație șoc

Spune ministrul:

„Voi scoateţi banii din ţară, şi - îmi spunea el - s-au scos în ultimii 5 ani de guvernare, de pe vremea lui Băsescu - că aşa era atunci, nu că ar fi alţii mai procopsiţi ca alţii. Nu! Toţi sunt români, toate partidele, să fim clari. S-au scos 35 de miliarde (de euro) din România, îmi supuneau băieţii, confidenţial; din România, cu camionul, s-au dus în Elveţia.” (Ziarul Financiar)

2. Apare o reacție de la un grup de interese implicat

În cazul acesta Traian Băsescu:

„Dacă Irimescu ştie, înseamnă că are şi elemente să probeze. Dacă nu, este un delator ordinar şi trebuie arestat imediat. Un derbedeu ca ăsta. Dacă are cumva dreptate, înseamnă că serviciile de contrainformaţii, deci SRI, au fost părtaşe cu ei. Nu era posibil un asemenea transfer de bani, fără să-şi dea seama structurile de contrainformaţii româneşti. Ori unul, ori altul trebuie arestat imediat.” (Mediafax)

3. O autoritate competentă a statului infirmă

În cazul acesta... ministrul însuși

„A fost o metaforă. Dacă vedeţi declaraţia Curţii de Conturi de câteva zile, 40% din PIB, adică 60 de miliarde de euro sunt evaziune. O parte din bani probabil a ajuns în afara ţării. Exact aşa se spunea şi în 2010 la care m-am referit eu.” (Mediafax)

OfficerBarbrady2 Nimic de văzut aici, circulați. (South Park)

4. Guvernul îl lasă în ofsaid

Dan Suciu, purtător de cuvânt:

„Sunt interpretări personale ale ministrul Agriculturii, ale unor date din presă şi ale Curţii de Conturi, dar aceste interpretări sunt într-adevăr neclare şi confuze.” (Economica).

Citiți și: Guvernul Cioloș pierde disputa intelectuală

Și la case mai mari

Titlul este inspirat de o întrebare pe care a primit-o "ministrul de finanțe" al Marii Britanii după ce a ratat două din trei obiective asumate prin lege. Întrebarea inițială este: "What's a bloke like you in your job got to do to get the sack?". Adică "Ce trebuie să facă un băiat care face ce faci tu ca să i se spună să spele putina?"

Exact asta mă întreb și eu. Ce ar trebui ministrul Irimescu să facă pentru a i se pune în vedere să spele putina?

Vedeți conversația în limba engleză mai jos.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.