Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce trebuie să faci pentru a scăpa de mâncărime după ce ai fost ciupit de țînțari - Cele mai utile remedii

tantar

Ţânţarii sunt atraşi de mirosul sângelui, în special în cazul copiilor şi al femeilor tinere. Femelele sunt cele care sug sânge atunci când trebuie să depună ouă şi să îşi hrănească larvele potrivit realitatea.net.

În procesul de înţepare şi hrănire cu sânge, femelă ţânţar lasă în piele o anumită cantitate de salivă care provoacă reacţia alergică.

Mai exact, reacţia alergică este provocată de sistemul imunitar care nu tolerează existenţa salivei ţânţarului în organism. Astfel, apare eritemul (înroşirea pielii), tumefierea şi senzaţia de mâncărime.

Primul simptom care apare este înrosirea pielii. De regulă, o alergie la muşcătura de ţânţar arată destul de inofensiv, iar de aceea, de cele mai multe ori, alergia trece neobservată.

De asemenea, umflarea zonei este o reacţie alergică comună la muşcătura de ţânţar. Această poate dura câteva zile sau chiar şi o săptămână. O soluţie în acest sens este să aplici zilnic câte un cubuleţ de gheaţă. Acest mic tratament va reduce umflătură într-o oarecare măsură.

În prima clipă în care ai observat muşcătura de ţânţar, ar fi bine să speli zona cu săpun antiseptic sau să aplici un gen dezinfectant pentru mâini direct pe zona afectată. De asemenea, toarnă puţină apă rece pe înţepătură, iar apoi înfăşoară un cub de gheaţă într-o batista şi ţine cubul aplicat la nivelul pielii.

De asemenea, o varianta bună este să aplici pe zona respectivă o frunză cu aloe vera. Plantă reduce imediat din senzaţia de mâncărime şi reduce roşeaţa şi iritaţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.