Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ce va face DNA în anul electoral 2024 - Procurorul-şef Marius Voineag: Un ochi de bună credinţă poate observa lucrul aceasta

Sigla DNA

Ce va face DNA în anul electoral 2024 - Procurorul-şef Marius Voineag: Un ochi de bună credinţă poate observa lucrul aceasta

Procurorul-şef al DNA, Marius Voineag despre comportamentul DNA în an electoral: „Nu ne-a interesat niciun fel de coloratură politică, am încercat să mergem pe toate planurile. Un ochi de bună credinţă poate observa lucrul aceasta. Am avut dosare deschise şi acuzaţii formulate cam din toate zonele politice fără a fi aceasta scopul nostru”

„Eu cred că cu cel puţin 1 lună şi jumătate înainte de alegeri ar trebui să fim foarte atenţi cu ceea ce ieşim, cu ceea ce comunicăm public şi în orice fel de sens – nu mi-aş dori ca imaginea DNA să fie asociată.

Pe noi nu ne-a interesat niciun fel de coloratură politică, am încercat să mergem pe toate planurile. Un ochi de bună credinţă poate observa lucrul aceasta. Am avut practic dosare deschise şi acuzaţii formulate cam din toate zonele politice – repet, fără a fi aceasta scopul nostru”, a declarat procurorul - şef al DNA, Marius Voineag, potrivit Mediafax.

Şeful DNA a fost întrebat dacă este de acord ca procurorii să de afişeze cu politicienii

Şeful DNA a fost întrebat dacă este de acord ca procurorii să de afişeze cu politicienii, în condiţiile în care 2024 este an electoral iar principiile DNA sunt imparţialitatea, integritatea şi eficienţa:

„Nu, n-am avut o discuţie cu cei din DNA. Am considerat că după etapa anterioară – atât în DNA cât şi în alte structuri – eu cred că au o obligaţie de rezervă. Cel puţin pe spaţiu public să fie rezervaţi. Inerent, pe funcţii de conducere, te mai intersectezi, n-ai cum să nu te intersectezi, sunt întâlniri oficiale. Şi eu am fost să negociez cu privire la drepturile salariale şi am purtat discuţii cu oameni politici. Ce-mi doresc foarte mult este să nu altereze raţionamentul pe care-l au ei.

Acum or fi prietenii strânse, dar ele nu au ce să caute. (...) Trebuie să ai o obiectivitate în deciziile tale dar în acelaşi timp să menţii o aparenţă a lucrurilor în spaţiul public. Nu te poţi afişa de braţ chiar dacă respectivul este prietenul tău de 30 de ani. Din punctul meu de vedere, oricum ai o obligaţie de rezervă din perspectiva asta (...). Din perspectiva aceasta, ar trebui să fim ireproşabili. (...) Se aplică şi în DIICOT şi în Parchetul General. Suntem obişnuiţi chiar de când făceam noi studiile noastre în Institut", a spus Voineag.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.