Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea de-a XXVII-a ediție a Zilelor Europene ale Patrimoniului va avea loc în România pe 14 septembrie

Patrimoniu pentru urmatorul secol
castelul huniazilor Hunedoara patrimoniu

Ediția din 2019 a Zilelor Europene ale Patrimoniului se va desfășura în România sub tema "Biblioteca, arhiva, trezorieri de patrimoniu cultural" și le va oferi participanţilor ocazia să descopere monumente istorice, începând cu data de 14 septembrie, potrivit unui comunicat remis mediafax.

În fiecare an, în luna septembrie, milioane de cetăţeni sunt invitaţi să viziteze monumente istorice și să ia parte la evenimente prin care cunosc patrimoniul cultural din întreaga Europă, cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului, organizate la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi a Uniunii Europene.

Patrimoniul cultural reprezintă o parte esențială a culturii și identității naționale, o resursă primordială care îi ajută pe indivizi să se identifice cu anumite valori. Acesta nu este întâlnit doar în arhitectură, literatură și artă, ci și în meșteșugurile și deprinderile moștenite de la străbuni, martori ai diferitelor culturi care au influențat România și istoria acesteia.

Cei care doresc sunt invitați să participe la ediția din acest an a Zilelor Europene ale Patrimoniului în România, care se desfășoară sub tematica: "Biblioteca, arhiva, trezorieri de patrimoniu cultural".

Ajunse la ediția cu numărul XXVII, evenimentele din cadrul Zilelor Europene ale Patrimoniului se vor desfășura preponderent pe 14 septembrie, dar și pe parcursul lunilor octombrie și noiembrie.

Organizate în România din anul 1992, Zilele Europene ale Patrimoniului le oferă participanţilor ocazia să descopere monumente istorice și patrimoniul cultural mai puţin cunoscut care, în mod obişnuit, nu sunt accesibile publicului larg. Evenimentele culturale organizate cu acest prilej, se adresează tuturor cetăţenilor, oferindu-le un mediu istoric atractiv ce favorizează comunicarea interpersonală.

Evenimentul va aduce în București expoziția "În ochiul ciclonului. Jurnal de campanie din Cartierul Uranus" la Casa de Târgoveț, pe data de 15 septembrie.

Lista evenimentelor care au loc în România cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului 2019 poate fi găsită pe pagina oficială a Ministerului Culturii și al Identității Naționale, http://www.cultura.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.