Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai bogată țară din Europa, Germania, se întoarce la cripto: Aproape jumătate dintre germani vor investi în criptomonede

benzinga.com
criptomonede economii bitcoin

Cea mai bogată țară din Europa se întoarce la cripto. Asta arată un raport al KuCoin, care a împărtășit câteva statistici măgulitoare cu privire la viitorul cripto în Deutschland, conform cointelegraph.com.

În special, 44% dintre germani sunt „motivați să investească în criptomonede pentru a face parte din „viitorul finanțelor””; în timp ce peste o treime, „37% dintre investitorii cripto germani tranzacționează criptomonede de peste un an”.

Cointelegraph a reluat anterior anul impresionant și productiv al cripto-ului din Germania , dar este esențial să verificați sentimentul criptografic pe teren.

Johnny Lyu, CEO al KuCoin – compania care publică raportul – a explicat lui Cointelegraph situația investitorilor cripto din Germania:

"Criptomonedele sunt foarte populare printre susținătorii strategiei de acumulare, în special în rândul generației mai tinere. Ei preferă să economisească singuri pentru pensie și își diversifică economiile prin utilizarea criptomonedelor."

Lyu avertizează că „în ciuda cererii mari de criptomonede în rândul germanilor, țara nu are încă reglementări specifice care să reglementeze fără echivoc utilizarea banilor digitali”.

Într-adevăr, în timp ce Germania a fost prima țară „care a recunoscut că Bitcoin-urile sunt „unități de valoare” și ar putea fi clasificate ca „instrument financiar””, potrivit raportului. Până acum, autoritatea locală de reglementare a avut doar „un oarecare succes în reglementarea cripto”.

Cu toate acestea, Germania a fost prima țară din întreaga lume care a adoptat o strategie blockchain și, interesant, poziția politică a Germaniei față de criptomonede a fost discutată în timpul alegerilor parlamentare recente.

Pentru Florian Döhnert-Breyer, director general al F5 Crypto, „Germania este un model de urmat pentru alte țări din UE, ale căror populații sunt în general mai deschise la investiții pe termen lung”. În plus, „Fiind cea mai mare țară din UE, cu o viziune notorie de avertizare față de riscuri asupra activelor financiare, Germania are un rol special de jucat”. El adauga:

Numărul mare de femei interesate de cripto este deosebit de încurajator, deoarece acest grup țintă este în medie mai puțin activ pe piața financiară (de exemplu, piața de valori).

Raportul afirmă că „69% dintre investitorii cripto sunt bărbați, în timp ce femeile reprezintă 53% dintre criptocurioși”, ceea ce, potrivit lui Döhnert-Breyer, arată că femeile sunt mai interesate de viitorul finanțelor decât de finanțarea moștenită.

Katharina Gehra, CEO și co-fondator al Immutable Insight preia, de asemenea, evoluția demografică a investitorilor cripto, „demografiile mai tinere arată un stil de investiție mai auto-direcționat și mai concentrat pe acțiuni și sunt, în general, mult mai conștienți de riscurile de inflație, în special.”

Cu toate acestea, viitorul rămâne incert, în special în ceea ce privește mediul de reglementare, deoarece „BaFin nu obosește niciodată să avertizeze despre riscuri”. BaFin este Autoritatea Federală de Supraveghere Financiară pentru Germania, responsabilă de reglementarea cripto. Recent, au dat undă verde neobankului N26 pentru a lansa tranzacționarea criptografică în 2022.

Döhnert-Breyer este „încrezător că Germania va continua să urmărească o legislație prietenoasă cu cripto-ul”, în timp ce acțiunile recente ale BaFin, cum ar fi aprobarea licențelor de custodie și a jetoanelor de securitate bazate pe Bitcoin, sunt semne promițătoare. Este posibil ca Germania să nu aibă același nivel de joc în comparație cu Elveția, Marea Britanie, spune Gehra, dar „există o mișcare pe partea legislativă”.

Lyu are ultimul cuvânt:

„Anul trecut, Germania a făcut primul pas oficial către acceptarea investițiilor cripto prin aprobarea fondurilor speciale pentru investiții în active digitale. Cred că țara a stabilit o bază bună pentru a crea un climat favorabil pentru utilizatorii cripto”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.