Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai buna politista din lume e romanca

Raluca Domuta

Pentru prima data, o politista din Romania primeste titlul de “International Female Police Peacekeeper 2015”. Titlul i-a fost acordat pentru o misiune in Haiti.

Comisarul-sef de politie Raluca Domuta a primit pretiosul titlu in cadrul unei ceremonii organizate in Marea Britanie, pentru modul in care s-a implicat in misiunile de cautare si salvare dupa cutremurul care a avut loc in Haiti, in 2010.

Raluca Domuta a fost apreciata pentru implicarea in activitatile de cautare si salvare derulate in urma cutremurului din 2010, precum si pentru modul in care a asigurat securitatea medicilor care actionau in zona pentru combaterea holerei.

De asemenea, politistul roman este considerat de organizatiile internationale un ofiter de politie de exceptie, a carui experienta este valoroasa in sprijinirea procesului de pace si stabilizare din Haiti.

“Experientele traite in misiune internationala, intr-un mediu de securitate extrem de volatil, m-au facut sa inteleg de ce bunica mea, care a trait experienta primului razboi mondial, cand eram copil, in fiecare seara, la sfarsitul rugaciunii spunea «Doamne, ajuta-ne sa ne trezim in pace!”, a spus Raluca Domuta.

Ofiterul Raluca Domuta a absolvit Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza” in anul 1999, este specialist in stiinte penale, psihologie judiciara si apararea drepturilor omului.

In prezent ocupa functia de sef politie regiune in cadrul Haiti – MINUSTAH si ofera sprijin de specialitate in domeniul combaterii criminalitatii organizate si a actelor de violenta sexuala.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.