Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai BUNĂ VESTE a anului pentru afaceriștii din România: Va fi publicată în Monitorul Oficial

Romania Libera
afaceri

Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a declarat joi că instituţia pe care o conduce se află în faza finală de evaluare a impactului pe care îl are eliminarea Formularului 088, precizând că "în cursul zilei de mâine" ordinul preşedintelui ANAF în acest sens va fi la Monitorul Oficial.

"În legătură cu 088, e o discuţie care de cel puţin doi ani de zile ţine agenda publică. Suntem în faza finală de evaluare a impactului privind eliminarea imediată a acestui formular. Credem că în cursul zilei de mâine ordinul preşedintelui ANAF va fi la Monitorul Oficial", a afirmat Ştefan, la începutul şedinţei de Guvern.

Citește și: Cum a ajuns România colonia Europei. SEMNAL DE ALARMĂ

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat miercuri că a solicitat Executivului ca în această săptămână "să elimine corvoada numită Formularul 088".

Potrivit acestuia, în 2016, acest formular a fost "coşmarul" oamenilor de afaceri, "o povară birocratică, din cauza căreia mii de firme româneşti au fost blocate abuziv".

Citește și: DOVEDIT ȘTIINȚIFIC Cu cât crește riscul de atac de cord în cazul celor care consumă alcool

"De altfel, este prima dată, în ultimii opt ani, când numărul de firme închise a fost mai mare decât cel al firmelor înfiinţate. Am spus, în programul de guvernare, că măsurile de simplificare şi debirocratizare constituie o prioritate pentru noi. Am şi dovedit acest lucru, eliminând cele 102 taxe nefiscale. Continuăm! ANAF-ul trebuie să îşi facă treaba, fără a pasa însă responsabilitatea pe spatele antreprenorilor corecţi. De aceea, am cerut guvernului PSD ca, în această săptămână, să elimine corvoada numită 'Formularul 088'!", a scris Dragnea, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.