Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai geroasă noapte din acest an - Unde s-au înregistrat cele mai scăzute temperaturi. Anunțul meteorologilor

www.giurgiuveanul.ro
ger, vreme rece, îngheț, frig, ninsoare

Noaptea de luni spre marţi a fost cea mai rece din această iarnă, în unele regiuni, anunţă reprezentanţii Administrației Naționale de Meteorologie, precizând că temperatura cea mai scăzută a fost înregistrată la Târgu Lăpuş, de minus 22 de grade Celsius, scrie Mediafax.

“În noaptea de luni spre marţi, s-au înregistrat temperaturi scăzute. În mai multe staţii meteo au fost temperaturile cele mai joase dacă ne referim la această iarnă din decembrie până acum. Avem minus 20 de grade la Miercurea Ciuc şi Petroşani, minus 22 de grade la Târgu Lăpuş, minus 21 de grade la Sibiu”, a declarat Dinu Mărăşoiu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Și în Capitală a fost cea mai rece nopate din această iarnă, fiind înregistrate minus 11 grade.

Meteorologul spune că potrivit datelor de la această oră, în timpul apropiat temperaturile nu se vor repeta, fiind aşteptată o creştere a valorilor termice în nopţile următoare.

Potrivit unui comunicat transmis de Prefectura Maramureș, la primele ore ale dimineții se înregistrau -22 de grade la Târgu Lăpuș, -15 grade în Baia Mare, etc.

Citește și: Cinci români, ţinta unui atac xenofob în Irlanda. Au fost bătuţi cu bestialitate chiar în propria casă - FOTO/VIDEO

”A fost cea mai rece noapte de la începutul anului în județul nostru. Valoarea temperaturii resimțiră de corpul uman la Târgu Lăpuș a fost de - 29 grade”, se arată în comunicatul citat.

La această oră sunt - 20 grade la Târgu Lăpuş, -15 grade în Baia Mare, -14 grade la Sighetu Marmației, - 13 la Cavnic, Vișeu de Sus și Borșa și -12 în Pasul Gutâi.

Conform aceleiași surse, Serviciul Județean de Ambulanță a transportat noaptea trecuta, din orașul Baia Mare, trei persoane fără adăpost care au avut probleme de sănătate din cauza gerului la Unitatea de Primire de Urgență a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”. Una dintre acesste persoane a fost dusă ulterior un azil de noapte.

În Maramureș, vremea se menține și marți rece în cursul zilei, geroasă dimineața. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -7 si -4 grade, iar cele minime între -8 și -5 grade.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.