Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai importantă întâlnire avută de Vladimir Putin de la începutul anului: întrevedere oficială cu diplomatul chinez cu rangul cel mai înalt

Administratia Prezidentiala rusa
Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin va primi miercuri un membru al Biroului Politic al Comitetului Central al Chinei, în persoana șefului biroului Comitetului Central pentru Afaceri Externe, Wang Yi, a declarat reporterilor secretarul de presă al șefului statului rus, Dmitri Peskov.

"Astăzi Putin este la Kremlin. Mijlocul zilei va fi dedicat evenimentelor de politică externă. Putin îl va primi pe Wang Yi, membru al Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez, aflat într-o vizită de lucru la Moscova, care se ocupă de politica externă a Chinei", a declarat Peskov. El a amintit că, cu o zi înainte, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse Nikolai Patrushev s-a întâlnit cu Wang Yi. De asemenea, eful diplomației chineze va discuta și cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov.

Vezi și: Ordinea globală se reconfigurează - China și Rusia strâng relațiile

Întâlnirea dintre cei doi are loc în contextul în care urmează să aibă loc o întrevedere oficială și între președintele Chinei și Vladimir Putin.

Avertismentul lui Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat luni într-un interviu China să nu susţină Rusia în războiul ţării sale cu aceasta, întrucât s-ar ajunge astfel la război mondial, consemnează Reuters, potrivit Agerpres.

"Pentru noi este important ca China să nu sprijine Federaţia Rusă în acest război", a indicat Zelenski în interviul acordat cotidianului german Die Welt. "De fapt, aş vrea să fie alături de noi. Dar, deocamdată nu cred că este posibil", a adăugat preşedintele ucrainean.

'Dacă China se aliază cu Rusia, atunci va fi un război mondial'

"Însă văd o oportunitate pentru China de a face o evaluare pragmatică asupra a ceea ce se întâmplă aici. Pentru că dacă China se aliază cu Rusia, atunci va fi un război mondial, şi nu cred că China îşi dă seama de asta", a susţinut Zelenski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.