Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai lungă furtună din istoria Pământului: ciclonul Freddy lovește de două ori în aceeași țară

freddy

Mozambic se confruntă din nou cu ploi torențiale, vânturi puternice și inundații, în timp ce ciclonul Freddy atinge pământul pentru a doua oară în decurs de o lună. Freddy ar putea deveni cea mai lungă furtună înregistrată vreodată pe Pământ, potrivit BBC.

Țara din sudul Africii s-a confruntat în ultimele patru săptămâni cu cantități de precipitații care, în mod normal, se adună în peste un an, informează Mediafax.

De asemenea, Freddy ar putea deveni cea mai lungă furtună înregistrată vreodată, deoarece s-a format la nord-vest de Australia în urmă cu 34 de zile.
Sâmbătă seara, ciclonul a ajuns pentru a doua oară la țărm în apropierea portului maritim estic Quelimane.

Oamenii au fost îndemnați să se mute în adăposturi temporare, inclusiv în școli, biserici și depozite. Se pare că o persoană a murit, ceea ce face ca bilanțul victimelor să ajungă la cel puțin 28 de morți de când furtuna a ajuns prima dată pe uscat.

Mai mult de jumătate de milion de persoane ar putea fi grav afectate ceea ce va provoca o nouă criză umanitară, potrivit agențiilor locale de dezastre. Deja, peste 8.000 de persoane au fost nevoite să își părăsească locuințele.
Statul vecin Malawi, unde autoritățile sanitare se luptă cu o epidemie de holeră, dar și regiuni din Zimbabwe și Zambia, vor fi și ele afectate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.