Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai mare banca de investiții din Brazilia își lansează aplicația de tranzacționare criptografică

coindesk.com
atm bitcoin criptomonede

Liderul băncii de investiții braziliene BTG Pactual a lansat o nouă platformă care permite clienților să facă investiții directe în criptomonede.

Platforma Mynt a băncii permite în prezent utilizatorilor să cumpere bitcoin și ether, BTG Pactual își exprimă intenția de a lansa suport pentru active criptografice suplimentare în viitor. Andre Porthilo, șeful activelor digitale al BTG Pactual, a declarat :

„În acest prim moment, vom avea cele două active principale ale pieței, dar vom include și alte cripte pentru tranzacționare în timp. Vom avea o platformă completă cu active bazate pe blockchain. "

CEO-ul BTG Pactual, Roberto Sallouti, a descris creația Mynt ca răspuns la „cererea clienților noștri care doresc să tranzacționeze cripto”.

Sallouti a adăugat că Mynt intenționează să găzduiască conținut educațional conceput pentru a informa noii utilizatori despre criptomonede și tehnologia blockchain, declarând: „Ca o nouă clasă de active, vom avea și conținut pentru a educa și informa clienții noștri despre aceste active și tehnologie”.

Conform publicației locale de știri The Rio Times, lansarea Mynt face din BTC Pactual prima instituție financiară braziliană importantă care le permite clienților să „participe direct” pe piețele de active criptografice, conform cointelegraph.com

Porthilo a afirmat că statutul băncii ca fiind reglementat atât de Comisia braziliană pentru valori mobiliare, cât și de banca centrală locală va da credibilitate sectorului criptografic în creștere al țării.

„Cu sprijinul BTG Pactual, Mynt are diferențiale fundamentale în ceea ce privește caracteristicile de securitate și credibilitate [-], care sunt fundamentale într-o nouă categorie de investiții cu care majoritatea oamenilor [nu] sunt încă obișnuiți”, a adăugat el.

Mynt nu este prima incursiune a BTG Pactual în sectorul criptografic, banca lansându -și jetonul de securitate ReitBZ susținut de proprietăți imobiliare în 2019, după ce a petrecut câțiva ani examinând activele digitale.

În aprilie a acestui an, BTG Pactual a devenit, de asemenea, prima bancă braziliană de investiții care a lansat un fond criptografic după prezentarea Fondului său de investiții multi-piață Bitcoin 20.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.