Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai mare escrocherie din ultimii ani: Au fost reținuți după ce au fraierit peste 7.500 de români

breaking news

Trei persoane au fost reţinute, luni, de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din IPJ Alba sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, după ce au indus în eroare peste 7.500 de oameni prin intermediul unor site-uri de internet unde puteau fi publicate anunţuri privind diverse vânzări.

Totodată, cu ocazia celor opt percheziţii efectuate, din care şapte în Alba şi una în Bihor, au fost identificate înscrisuri şi documente de evidenţă contabilă, precum şi unităţi de stocare a datelor, care au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor.

Citește și: SCANDALOS Ce a făcut Floricica Dansatoarea la Antena 1: Cheloo a plecat din emisiune și a făcut-o praf pe Delia / VIDEO

'Persoanele vizate în cauză au fost audiate, iar faţă de acestea a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune. Cercetările sunt efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş', se menţionează într-un comunicat transmis AGERPRES.

Mai multe percheziţii au fost efectuate luni dimineaţa de către poliţişti din Alba, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi al IPJ Bihor, la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de peste 165.000 de lei, prin înşelăciune. O a patra persoană bănuită de înşelăciune se află în penitenciarul Oradea, pentru executarea unei pedepse privative de libertate.

Citește și: S-au luat la bătaie în timpul unei emisiuni: Ce au făcut două fete / VIDEO

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada anilor 2015-2016, cei patru bănuiţi de comiterea faptelor de înşelăciune ar fi indus în eroare peste 7.500 de persoane, prin intermediul unor site-uri de internet unde puteau fi publicate anunţuri privind diverse vânzări. Odată cu publicarea anunţului, clienţii erau informaţi în legătură cu obţinerea, cu titlu gratuit, a unor carduri de reduceri la cumpărături, cu o valoare de 150 de euro, ce ar fi putut fi folosit la achiziţii de bunuri şi servicii, de la anumiţi agenţi economici.

Deşi beneficiarii erau informaţi cu privire la faptul că aceste carduri sunt gratuite, aceştia erau puşi în faţa faptului împlinit de a primi cardurile la adresele de domiciliu, prin intermediul unor societăţi de curierat, contra unor sume cuprins între 18 şi 28 lei, cu titlu de cheltuieli de transport.

Citește și: A intrat în era socializării: Un fost președinte și-a făcut cont

În realitate, cardurile nu aveau nicio valoare, cu ajutorul acestora nu puteau fi obţinute nici un fel de reduceri, la niciun comerciant, iar valoarea transportului era mult mai mică, diferenţa de bani fiind însuşită de persoanele bănuite de comiterea faptelor de înşelăciune.

Prejudiciu total cauzat este de 165.000 lei, în dauna a 7.500 de persoane vătămate, iar cel prezumat pentru valoarea cardurilor este de 1.125.000 euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.