Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai mare mină de cobalt din lume şi-ar putea opri producția, într-o perioadă în care preţul acestui metal a scăzut semnificativ

reuters
mina. mineri

Compania minieră Glencore intenţionează să oprească activitatea de producţie la cea mai mare mină de cobalt din lume, din Republica Democrată Congo, într-o perioadă în care preţul acestui metal a scăzut semnificativ din cauza unei creşteri a livrărilor, anunță Radio România.

Citește și: Familia Alexandrei a luat decizia! Anunț facut de Alexandru Cumpănașu

De la baterii auto până la numeroase alte componente electronice moderne, pentru ca aceste produse să funcţioneze elementul principal este cobaltul.

Preţul metalului a scăzut drastic în timpul acestui an din cauza supra-livrărilor din Republica Democrată Congo, unde se află cele mai mari rezerve din lume. Scăderea preţului a afectat puternic Glencore, în condiţiile în care preţul acţiunilor acesteia a scăzut cu o cincime anul acesta.

Citește și: Alexandru Cumpănașu face dezvăluiri! Legatura dintre PSD și interlopii din Olt

Într-o scrisoare către angajaţi, conducerea companiei afirmă că producţia va fi oprită pentru că mina nu mai este viabilă economic. Mina este considerată unul dintre principalele active ale Glencore din Republica Democrată Congo şi de acolo anul trecut a fost livrată o cincime din producţia globală de cobalt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.