Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai mare navă hibrid din lume va transporta pasageri între Marea Britanie și Franța

vas de croaziera

O navă care va transporta pasageri între Marea Britanie și Franța în următorii ani va fi cea mai mare navă hibrid construită vreodată, potrivit operatorului Brittany Ferries, relatează CNBC.

Într-o declarație de marți, compania a precizat că nava din Saint-Malo va avea o capacitate a bateriei de 11,5 megawați oră. Aceasta, a adăugat firma, este "aproximativ dublă față de cea folosită de obicei pentru propulsia hibridă la navele maritime".

Brittany Ferries a precizat că nava urmează să fie livrată în 2024. Un al doilea hibrid se va alătura flotei sale la scurt timp după aceea, urmând a călători între Portsmouth și Caen, conform Mediafax.

Navele hibrid pot funcționa cu gaz natural lichefiat (un combustibil fosil), cu baterii sau cu o combinație a celor două.

Brittany Ferries a declarat că un total de trei nave hibrid sunt construite de Stena RoRo, folosind tehnologia firmei finlandeze Wärtsilä.

"Dimensiunea extinsă a bateriilor va permite navelor să funcționeze cu putere maximă, folosind ambele elice și toate propulsoarele pentru a manevra fără emisii în și din porturi, chiar și pe vreme rea", a declarat Hakan Agnevall, directorul general al Wartsila.

Transportul maritim nu este diferit de alte tipuri de mobilitate prin faptul că are o amprentă ecologică considerabilă.

Potrivit Transport & Environment, un grup de campanie cu sediul la Bruxelles, navele reprezintă "o sursă semnificativă de consum de petrol și de emisii în UE".

Citând o analiză a datelor de la Eurostat, T&E adaugă că, în 2019, transportul maritim din UE a consumat "12,2% din totalul combustibilului pentru transport".

În altă parte, Agenția Internațională pentru Energie afirmă că transportul maritim internațional a fost responsabil pentru aproximativ 2% din emisiile de dioxid de carbon legate de energie ale planetei în 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.