Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai minată zonă din Ucraina. Rușii au transformat Hersonul într-un 'oraș al morții'

npr.org
herson

Un total de 7.042 de obiecte explozive au fost "îndepărtate și neutralizate" din regiunea Herson, potrivit Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina, la o lună după retragerea trupelor ruse din oraș, scrie Mediafax.

Lucrările de deminare a regiunii ar putea dura luni, dacă nu chiar ani. Martorii și militarii declarau pentru The Guardian că rușii au lăsat mine și capcane peste tot.

"Rușii au minat tot ce au putut", a declarat Oleksandr Valeriiovych, un soldat stabilit în Posad-Pokrovske care ajută la curățarea zonei recucerite de la ruși. "Drumuri, terenuri, poduri, case, clădiri. Totul. Găsim tot timpul mine. Nu am mai văzut așa ceva până acum", a spus el.

Cei din serviciile de urgență ucrainene spun că au supravegheat aproape 700 hectare de teritoriu deschis, 60 kilometri de căi ferate și 326 de gospodării.

Înainte ca rușii să se retragă, autoritățile ucrainene au avertizat că Moscova încearcă să transforme Herson-ul într-un "oraș al morții". Soldații ruși au transformat întreaga regiune într-un câmp minat, ceea ce ar putea face din Herson cea mai minată zonă din Ucraina.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.