Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai veche grădină zoologică din Vietnam face apel la donaţii pentru a supravieţui pandemiei

radio.wosu.org
zoo

Întrucât numărul vizitatorilor este în declin din cauza pandemiei, cea mai veche grădină zoologică din Vietnam face eforturi pentru a supravieţui, organizând campanii de strângere de fonduri, reducând salariile angajaţilor şi cultivând în regim propriu fructele şi legumele necesare hranei animalelor, relatează Reuters.

Grădina zoologică, cu o vechime de peste 150 de ani, situată în cartierul comercial al oraşului vietnamez Ho Chi Minh, s-a confruntat cu scăderea numărului vizitatorilor începând cu martie, odată cu izbucnirea epidemiei de coronavirus. După instituirea perioadei de izolare la domiciliu, grădina zoologică s-a închis complet în aprilie şi mai, potrivit agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV Radiografie la fața locului! Detaliul care le-ar fi putut scăpa anchetatorilor în cazul uciderii lui Emi Pian: ‘Erau mai mulți din clanul Rinu’ (surse)

Cu toate acestea, grădina zoologică, construită în epoca ocupaţiei franceze, trebuie să achite cheltuieli administrative de 180 de milioane dongi vietnamezi (7.740 de dolari americani) pe zi şi să se asigure că cele peste 1.400 de animale sunt hrănite.

''Din moment ce nu ştim când se va termina cu adevărat pandemia, încercăm să ne diversificăm sursele de venituri'', a spus Pham Van Tan, directorul grădinii zoologice şi a grădinilor botanice Saigon, subliniind că, în mod normal, din vânzarea de bilete se obţinea cea mai mare parte a venitului anual de 5 milioane de dolari.

Pentru a reuşi să achite facturile, grădina zoologică plantează flori pe care apoi le scoate la vânzare, creează design pentru grădini şi vinde fertilizatori fermierilor, a spus Pham. Salariile angajaţilor grădinii zoologice au fost tăiate cu 30%.

''Asigurăm în continuare necesarul de hrană pentru animale, dar încercăm să le oferim alimente de sezon ca să eficientizăm astfel costurile'', a spus Pham, adăugând că grădina zoologică cultivă aproape jumătate din necesarul de alimente la periferia oraşului.

Citește și: Italia înregistrează o creștere alarmantă de cazuri COVID-19, ministrul Sănătății se declară optimist: 'Nu vom avea noi restricţii'

O campanie recentă de strângere de fonduri a colectat peste 100.000 de dolari în doar două zile, iar 25 de tone de alimente au fost donate pentru animalele din grădina zoologică, care a fost nevoită să-şi suspende programul internaţional de schimb de animale pentru împerechere.

Veterinarul grădinii zoologice, Nguyen Baa Ph, a spus că unele dintre animale au devenit mai curajoase după ce a scăzut numărul celor care le privesc.

Numărul vizitatorilor a crescut treptat la circa 1.400 pe zi, dar cu mult sub pragul de 12.000 zilnic înainte de pandemie.

''Acum este timpul potrivit pentru vizite, întrucât nu sunt mulţi oameni'', a declarat Nguyen Thin Quay, manager de producţie, aflat în vizită la grădina zoologică alături de fiul şi soţia sa.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.