Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai veche hidrocentrală din New York produce energie pentru minarea de Bitcoin

curious.earth
bitcoin poluare criptomonede

Centrala hidroelectrică Mechanicville din New York - una dintre cele mai vechi instalații de producere a energiei hidro din Statele Unite - găzduiește acum mineritul de criptomonede Bitcoin.

Fabrica este deținută de Albany Engineering Corp (AEC), căreia i s-a cerut restaurarea centralei de către National Grid în 1986. Jim Besha Sr., director executiv al AEC, a observat că mineritul de criptomonede oferă marjele de profit bune din vânzarea de energie electrică:

„Credem că aceasta este cea mai veche instalație de energie regenerabilă din lume care încă funcționează. De fapt, putem câștiga mai mulți bani cu bitcoin decât vânzarea de energie electrică către National Grid. ”

Besha a menționat că este mulțumit să vândă BTC pe măsură ce îl minează, exprimând scepticismul cu privire la potențialul pe termen lung al activului cripto.

În ciuda marjelor de profit solide, Besha se plânge că nu și-a vândut energia electrică pentru a fi folosit ca energie, dar un deceniu de lupte cu rețeaua națională l-a lăsat să caute fluxuri de venituri alternative.

Când AEC a fost rugată să refacă fabrica, a fost semnat un contract cu rețeaua națională care garantează că va cumpăra energie de la Besha timp de 40 de ani, la o rată redusă. Cu toate acestea, după ce AEC a primit licența de a opera independent în 1993, Besha susține că rețeaua națională a renunțat la acordul lor, ducând la o bătălie juridică prelungită.

După ce instalația a suferit daune substanțiale ca urmare a unei inundații și, ulterior, a luat foc un generator, rețeaua națională a fost de acord să renunțe la uzină, să plătească reparații și să cumpere energie electrică de la AEC la valoarea de piață în 2003.

AEC nu este prima firmă care a reutilizat un reper al industriei moderne pentru a genera criptomonede.

În 2018, Bitriver a lansat un centru de date în ceea ce a fost cea mai mare topitorie de aluminiu din Siberia, construită de URSS în anii 1960. Instalația, care este folosită acum pentru exploatarea Bitcoin, este, de asemenea, situată în apropierea unei centrale hidroelectrice majore.

În același an, Coinmint a anunțat că a semnat un contract de închiriere pe o perioadă de zece ani pe un teren de 1.300 de acri din nordul statului New York, care fusese folosit cândva pentru topirea aluminiului pentru a găzdui echipamentele miniere BTC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.