Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ceața îl ține la sol pe Klaus Iohannis: Evenimentele de la Chișinău, amânate pentru că președinții României și Ucrainei nu pot ateriza

klaus iohannis avion

Aeronava care trebuia să-l după pe Klaus Iohannis la Chișinău, la evenimentele priljuite de aniversarea a 30 de ani de independență a Republicii Moldova, nu a mai decolat de la București, din cauza ceții din capitala țării vecine.

Guvernul Republicii Moldova anunță că programul evenimentelor festive dedicat împlinirii celor 30 de ani de Independență se amână cu aproximativ o oră.

Din cauza ceții dense deasupra aeroportului Chișinău, avionul președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky, nu poate ateriza. La fel, avionul președintelui român, Klaus Iohannis, se află pe aeroportul București și nu poate decola din cauza ceții”, se arată în mesajul Guvernului.

UPDATE: În cele din urmă, aeronava care îl duce pe președitele Iohannis la Chișinău a decolat.

Republica Moldova sărbătorește vineri 30 de ani de la proclamarea Independenței. Președintele României merge la Chișinău pentru a participa la ceremonii. Tot la Chișinău vor fi președinții Poloniei și Ucrainei.

Președintele României, Klaus Iohannis va participa la ceremonia depunerii de coroane de flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi la evenimentul desfăşurat în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chișinău.

De asemenea, Klaus Iohannis va avea întâlniri cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu președintele polonez Andrzej Duda și cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. La final, cei patru șefi de stat vor face declarații.

„Republica Moldova sărbătorește, astăzi, 30 de ani de la proclamarea Independenței. În această zi, legământul nostru este că vom construi o Moldovă prosperă și liberă, o casă primitoare pentru toți cetățenii și oaspeții ei. O vom construi împreună. E datoria noastră față de înaintașii luptei pentru independență și e făgăduința pe care o facem copiilor de astăzi. Țara noastră are oameni luminoși, muncitori și buni - și doar cu ei, are viitor.Să trăiți, dragi concetățeni! La mulți ani, Republica Moldova”, este mesajul președintelui Maia Sandu adresat moldovenilor.

Vizita lui Klaus Iohannis la Chișinău este a doua din ultimele 12 luni. Șeful statului a mai fost în Republica Moldova în luna decembrie, imediat după ce Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.