Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CEC Bank oferă procesarea automată a plăţilor interbancare în lei mai mici de 50.000 lei

Revista Biz
cec bank

CEC Bank oferă procesarea în mod automat a plăţilor interbancare în lei mai mici de 50.000 lei, efectuate prin Mobile Banking/Internet Banking, ca plăţi instant, dacă banca beneficiară este participantă la Sistemul de Plăţi Instant, potrivit unui comunicat al băncii.

"Plăţile interbancare în lei, mai mici de 50.000 lei, se vor procesa în mod automat ca plăţi instant dacă banca beneficiară este participantă la sistemul de plăţi instant şi prin urmare, aceste plăţi vor ajunge la beneficiari în mai puţin de 10 secunde. De asemenea, această facilitate este însoţită şi de o serie de reduceri de comisioane aferente acestor transferuri", a declarat Adina Călin, director Produse şi Servicii Bancare în cadrul CEC Bank, în comunicatul transmis luni AGERPRES.

Astfel, odată cu avantajul procesării plăţilor interbancare în lei mai mici de 50.000 lei ca plăţi instant, clienţii vor beneficia şi de un comision redus pentru plăţile instant mai mici de 500 de lei - de la 10 lei la 7 lei pentru plăţile efectuate la ghişeu şi de la 4 lei la 2,8 lei pentru plăţile efectuate prin Internet/Mobile Banking.

Pentru plăţile instant cuprinse între 500 şi 50.000 de lei, comisionul rămâne neschimbat, şi anume 10 lei dacă operaţiunea se face la ghişeu şi 4 lei dacă operaţiunea se face prin Internet/Mobile Banking.

Serviciul Plăţi Instant a fost lansat în 2019 de către Transfond, fiind oferit, în prezent, de către 11 instituţii de credit. În anumite situaţii, dacă din motive tehnice, plăţile nu se pot procesa/deconta ca plăţi instant, acestea vor fi procesate şi implicit comisionate ca plăţi interbancare standard conform tarifului în vigoare. Totodată, pentru celelalte plăţi interbancare aferente băncilor care nu sunt participante la sistemul SENT - componenta Plăţi Instant, inclusiv în relaţia cu Trezoreria Statului şi plăţile urgente, se vor aplica mecanismele de decontare şi costurile utilizate în prezent.

CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de 69,08 miliarde lei, la sfârşitul primului semestru al anului 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.