Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CEC Bank se pregăteşte să vină cu obligaţiuni la BVB

CEC bank

CEC Bank, cea mai mare instituţie de credit controlată de stat, se pregăteşte să vină la Bursa de Valori Bucureşti cu o emisiune de obligaţiuni subordonate ca parte a unui program de cerinţe de reglementare, a anunțat Bogdan Neacşu, preşedintele executiv al băncii, la ZF Live.

Evaluată în anuarul ZF Cele mai valoroase 100 de companii din România la aproxi­mativ 1,1 mld. euro (5,5 mld. lei), plus 25% într-un an şi poziţia 25, banca aşteaptă chiar la finalul lunii februarie acordarea unui calificativ din partea unei agenţii de rating, conform Mediafax.

„Vrem să ieşim pe piaţă cu obligaţiuni subordonate. (…) Facem acest lucru în cursul anului 2022, încă nu avem fixat un calendar, dar îl vom anunţa foarte curând“, spune Bogdan Neacşu, preşedintele CEC Bank.

Mai multe bănci, printre care BCR, Raiffeisen, au apelat în ultimii ani la finanţare prin intermediul mecanismelor pieţei de capital din România ca parte a cerinţelor de reglementare prin care astfel de instituţii trebuie să arate că sunt independente de acţionarii-mamă şi că pot susţine lichiditatea şi prin intermediul investitorilor. De exemplu, BCR are la Bursa de Valori Bucureşti finanţări de aproximativ 2,7 miliarde de lei.

Bogdan Neacşu nu a dat mai multe informaţii cu pri­vire la valoarea finanţării, monedă, do­bândă şi maturitate. Cel mai probabil după obţi­ne­rea ratingului, CEC va cere votul acţio­narului – Ministerul Finanţelor (100%) – pentru aprobarea emisiunii de obligaţiuni subordnate. Ca şi context, în noiembrie 2019, având în vedere nevoile de dezvoltare şi de diversificare a produselor şi serviciilor oferite de către CEC Bank, statul român a finalizat proiectul de recapitalizare a CEC Bank cu suma de 940 mil. lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.