Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cedează Israelul și va folosi arme interzise? Hamas se pregătește de atac cu gaze toxice în tuneluri

Profimedia
gaza strazi

Israelul și-a extins încet încet operațiunile militare combinând din ce în ce mai mult intervențiile pe teren cu cele aeriene. Bătăi mari de cap le dau șefilor IDF rețeaua de zeci de km de sub enclavă denumită și ”Metroul din Gaza”. Liderii Hamas susțin că sunt pregătiți inclusiv pentru atacuri cu gaze toxice în aceste tuneluri vaste.

Serviciul de informații al Hamas susține că a interceptat comunicații americane care arată că Israelul ar putea recurge la astfel de procedee, dar combatanții din Brigăzile al-Qassam sunt deja antrenați și pregătiți și pentru această posibilitate.

Combatanții palestinieni se așteaptă ca Israelul să inunde tunelurile Hamas cu gaze toxice sub supravegherea comandourilor americane Delta Force, ca parte a unui atac surpriză asupra Fâșiei Gaza, susține o sursă arabă de rang înalt pentru Middle East Eye.

Israelul și SUA mizează pe un element surpriză pentru a pătrunde în tunelurile Hamas în scopul de a salva aproximativ 220 de ostatici și pentru a ucide mii de combatanți din Brigăzile al-Qassam ale Hamas, a spus sursa într-un comunicat, susținând că informația provine de la o scurgere originară americană.

Potrivit sursei arabe, amânarea ofensivei terestre face parte dintr-o campanie de dezinformare concepută pentru a obține un element de surpriză într-un atac pe mai multe direcții.

Sursa respectivă vorbește despre gaze intersize în convențiile internaționale care sunt capabile să imobilizeze corpul între 6 și 12 ore.

Middle East Eye scrie că nu a putut verifica aceste informații.

Editat de jurnalistul David Hearst, Middle East Eye este un site de știri cu sediul în Marea Britanie care acoperă evenimente din Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Site-ul ar fi sponsorizat Qatar.

Potrivit criticilor, Middle East Eye a început să se formeze la Londra în timp ce influența islamistă a Al Jazeera scădea în 2013 și că mai mulți jurnaliști Al Jazeera s-au alăturat echipei sale. Middle East Eye a negat acuzațiile, spunând că este un site de știri independent care nu este finanțat de nicio țară sau mișcare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.