Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CEDO condamnă Bulgaria pentru refuzul de a recunoaşte schimbarea de sex a unui bărbat

Bulgaria-flag-600x409

Bulgaria a încălcat drepturile unui bărbat transsexual refuzând ca el să-şi schimbe numele şi sexul feminin înregistrate oficial, a hotărât joi Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), informează dpa, potrivit Agerpres.

Un tribunal bulgar a respins cererea bărbatului ca fiind legal inadmisibilă, chiar dacă a acceptat că el se consideră de sex masculin, trăieşte ca un bărbat şi a suferit o intervenţie chirurgicală la sâni.

Citește și: Iohannis: ‘Virusul este real, nu are culoare politică și nu poate fi interzis prin lege. Acum nu este momentul disputelor politice și al orgoliilor’

CEDO a notat că alte instanţe bulgare au aprobat schimbări în registrele de stare civilă în cazuri similare şi chestiunea se află în prezent în faţa Curţii Supreme de Casaţie a ţării.

Reclamantul a declarat instanţei din Strasbourg că el a vrut efectuarea operaţiei finale de schimbare de sex, dar că medicii au refuzat să o facă fără o hotărâre judecătorească ce confirmă schimbarea sa de sex.

CEDO a decis că Bulgaria a încălcat dreptul bărbatului la viaţă privată şi a dispus ţării să-i plătească 7.500 de euro (8.500 dolari) reprezentând despăgubiri pentru daune morale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.