Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ceferin, președintele UEFA, salută impactul pozitiv al fair-play-ului financiar

pixabay.com
diverse, bani, monede

Președintele UEFA, slovenul Aleksander Ceferin, a subliniat efectele pozitive de după implementarea fair-play-ului financiar în 2012 care au permis stabilizarea situației economice a cluburilor, o creștere economică, investiții și o rentabilitate fără precedent, relatează EFE.

Ceferin a făcut aceste afirmații după ce UEFA a publicat un raport privind licențierea cluburilor, care dezvăluie o creștere anuală a veniturilor cluburilor, o diminuare importantă a pierderilor și investiții record de capital și în stadioane.

''Povestea de succes a fotbalului ca o forță culturală și comercială se afirmă încă o dată. Acest lucru arată că rolul de reglementare al UEFA prin fair-play-ul financiar nu a stabilizat doar finanțele europene, ci a prefațat o bornă de referință pentru creștere economică, investiții și rentabilitate fără precedent'', a declarat Ceferin.

Citește și: Naționala de fotbal a României începe anul pe locul 38 în clasamentul FIFA: Clasamentul complet

Conform documentului UEFA, cluburile au înregistrat în ultimii ani beneficii de exploatare de 1,5 miliarde euro, comparativ cu pierderi de 700 milioane euro raportate în cei doi ani anteriori introducerii fair-play-ului financiar. Veniturile au crescut progresiv și au atins 17 miliarde euro în cazul cluburilor din primele ligi europene. Ritmul de creștere al veniturilor din ultima decadă a fost de 9,3%.

La capitolul investiții, între 2014 și 2017, cluburile au construit 58 de noi stadioane, comparativ cu 23 în ciclul anterior de 4 ani (2010-2013).

UEFA trage însă și un semnal de alarmă privind discrepanța dintre cluburile bogate și cele sărace. Cele 20 de cluburi din Premier League au venituri mai mari decât 597 de cluburi din cele 48 de federații mai mici ale forului european, anunță Agerpres.

Principalele 15 cluburi europene, din Anglia, Spania și Germania, au obținut venituri comerciale de 1,5 miliarde euro în ultimii 6 ani, comparativ cu 435 milioane euro realizate de circa 700 cluburi din primele ligi europene, iar această tendință se va menține și decalajul dintre cluburile foarte bogate și cele obișnuite va crește.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.