Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cehia a intrat în ultima fază de relaxare a restricţiilor și redeschide hotelurile şi restaurantele

traveltailor.ro/
praga

Republica Cehă a intrat luni în ultima fază de relaxare a restricţiilor impuse de noul coronavirus în viaţa economică şi socială, care constă în redeschiderea piscinelor şi a spaţiilor închise, precum restaurante şi hoteluri, relatează EFE.

O altă noutate este ridicarea obligaţiei de a purta mască în aer liber, masca sanitară rămânând totuşi obligatorie în transportul public, în magazine şi în alte spaţii închise, potrivit agerpres.ro

Citește și: E ruptură în PSD! Codrin Ștefănescu a explodat: Partidul este predat la cheie .

Totuşi, măştile sunt încă prezente pe chipurile multor trecători, un lucru care ţine însă de precauţie şi de libera alegere a fiecăruia pentru a se proteja de COVID-19, într-o ţară în care cetăţenii au adoptat cu mare seriozitate această măsură de protecţie.

Castelele şi palatele şi-au redeschis de asemenea porţile, la două luni după începerea teoretică a sezonului turistic (1 aprilie), la fel ca şi pavilioanele acoperite din parcurile zoologice şi grădinile botanice.

Tot de luni încep să opereze şi serviciile de taxi şi sunt permise evenimente colective, inclusiv religioase şi culturale, în teatre şi cinematografe, cu condiţia ca numărul spectatorilor să nu depăşească 300 de persoane, iar participanţii care nu sunt persoane apropiate să menţină o distanţare fizică de doi metri.

Citește și: Gabriela Firea reacție privind candidatura lui Marcel Vela la Primăria Capitalei: Pentru mine, orice candidat este de luat în seamă

Au fost reluate, de asemenea, cursurile din şcolile primare, iar elevii cu vârste de până la 10 ani s-au întors în sălile de clasă, dar în grupuri reduse de maximum 15 cursanţi.

Deşi este în vigoare deschiderea frontierelor, cehii care nu călătoresc din motive de muncă în ţările vecine nu pot intra liber în Slovacia şi Germania, ca urmare a restricţiilor aflate încă în vigoare în ţările vecine şi care obligă orice persoană să prezinte un test negativ de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.