Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cehia a primit un prim transport de un milion de măști medicale din China

Business Insider
copil masca

Un avion venit vineri din China şi care a transportat pentru Republica Cehă peste un milion de măşti medicale a aterizat vineri la Praga, a anunţat guvernul ceh, citat de AFP potrivit Agerpres.

''Avionul a transportat 1,1 milioane de măşti FFP2 care vor fi distribuite imediat către spitale şi alte unităţi'', a declarat ministrul ceh de interne Jan Hamacek la o conferinţă de presă transmisă de pe aeroportul din Praga. Tot acest material a costat circa trei milioane de dolari, a adăugat el.

Guvernul ceh a fost criticat pentru rezervele insuficiente de materiale medicale, în contextul în care a interzis populaţiei să-şi părăsească domiciliul fără să poarte mască sanitară, ceea ce a forţat mulţi oameni să-şi confecţioneze măşti acasă.

Guvernul ceh aşteaptă sâmbătă încă un avion cu milioane de măşti suplimentare şi un alt avion cargo de mare capacitate (AN-124) cu peste o sută de tone de materiale medicale furnizate de asemenea de China.

Un transport de 150.000 de teste rapide pentru depistarea coronavirusului, achiziţionate tot din China, a ajuns miercuri la Praga.

Potrivit ministrului Hamacek, aceste trei avioane ar urma să aducă din nou din China materiale medicale în fiecare săptămână, timp de cel puţin şase săptămâni.

Şcolile, barurile, teatrele, cinematografele şi celelalte locuri unde se poate aduna multă lume rămân închise în Republica Cehă, care avea vineri confirmate 774 cazuri de coronavirus, trei pacienţi vindecaţi şi niciun deces.

Pentru a preveni răspândirea virusului, frontierele au fost închise atât pentru străinii care vor să intre în ţară cât şi pentru cetăţenii cehi care ar dori să plece în străinătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.