Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cehia a recepţionat primul din cele 14 tancuri de luptă Leopard 2 produse de Rheinmetall

tanc leopard 2

Republica Cehă a recepţionat primul din cele 14 tancuri de luptă Leopard 2 produse de compania germană Rheinmetall, informează miercuri dpa, potrivit Agerpres.

Acestea fac parte din ceea ce germanii numesc "Ringtausch", un sistem de schimb circular operat de guvernul german pentru a furniza arme Ucrainei, indirect.

Prin acest schimb, Republica Cehă primeşte un înlocuitor modern pentru tancurile T72 model sovietic pe care Praga le-a oferit Ucrainei pentru a lupta împotriva ruşilor.

Până cel târziu la sfârşitul anului viitor urmează să fie livrate alte tancuri Leopard 2, precum şi un vehicul blindat, iar acordul prevede de asemenea livrarea de muniţie, piese de schimb şi asigurarea pregătirii pentru operarea acestor arme.

Tancurile germane au fost preluate miercuri la baza militară din Praslavice, în prezenţa ministrului ceh al apărării, Jana Cernochova, şi a unor reprezentanţi germani.

"Cu tancurile Leopard, ieşim din impasul dependenţei de tehnologia sovietică", a declarat Cernochova.

Ea a anunţat de asemenea semnarea unui memorandum de înţelegere cu Suedia şi cu producătorul BAE Systems privind achiziţia a 210 noi vehicule de luptă de infanterie de către Republica Cehă.

Întrucât forţele armate ucrainene nu au nevoie de pregătire suplimentară pentru sistemele de arme sovietice, acest tip de troc a fost un mod rapid de a asigura arme Ucrainei, explică dpa. Republica Cehă, membră a NATO, este unul din principalii susţinători ai Kievului, căruia i-a livrat până acum în acest an armamente în valoare de peste 1,9 miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.