Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cehia nu mai preia creștini refugiați din Irak: Motivul e unul surprinzător

Children from minority Yazidi sect, fleeing violence from forces loyal to Islamic State in Sinjar town, make way towards Syrian border, on outskirts of Sinjar mountain

Cehia va stopa programul de preluare a 153 de creştini refugiaţi din Irak, după ce unii dintre cei sosiţi deja au încercat să ajungă în Germania ori s-au întors acasă, a declarat joi ministrul de interne, Milan Chovanec, potrivit agenţiei Reuters.

Cehia a acceptat în decembrie 2015 să preia voluntar 37 de familii de creştini irakieni, în cadrul unui program special prin care au sosit până acum 89 de persoane.

Citește și: INEDIT Un calugar roman are un succes nebun in lumea modei

Sâmbătă, 25 dintre aceşti refugiaţi s-au urcat într-un autocar spre Germania, unde au fost opriţi imediat după ce au trecut graniţa, fiind apoi returnaţi în Cehia. O familie a decis să revină în Irak.

'Este imposibil să susţinem un proiect care nu îşi atinge obiectivele', a scris ministrul Chovanec, pe contul de Twitter.

Citește și: Primul oraș care angajează pisici pentru uciderea șobolanilor

Cehia s-a opus anul trecut planului de redistribuire a 160.000 de solicitanţi de azil între statele Uniunii Europene. Miercuri, Praga s-a pronunţat din nou împotriva oricărui sistem de cote de repartizare de refugiaţi între ţările comunitare.

În 2015, Cehia, ţară cu 10,5 milioane de locuitori, a înregistrat 1.525 de cereri de azil şi a acordat protecţie unui număr de 71 de persoane, conform datelor Ministerului de Interne. Mai multe mii de migranţi, în majoritate musulmani, au fost reţinuţi în timp ce încercau să traverseze teritoriul ceh pentru a ajunge în Germania, informează agerpres.ro.

Citește și: ȘOCANT O cântăreață a murit pe scenă, în timp ce cânta: Ce i s-a întâmplat / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.