Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cehii contestă recordul lui Cristiano Ronaldo: Spun că tot Josef Bican e cel mai prolific marcator din istoria fotbalului, cu 62 de goluri în plus față de CR7

Pro Sport
Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo, care a înscris miercuri un gol pentru Juventus Torino şi are 760 de goluri în cariera sa, nu este cel mai prolific marcator din istoria fotbalului, susţine Federaţia cehă de fotbal, potrivit căreia atacantul portughez mai are nevoie de 62 de goluri pentru a-l depăşi pe Josef Bican, transmite Reuters.

Cristiano Ronaldo a reuşit un gol pentru Juventus în Supercupa Italiei (2-0 cu Napoli), iar potrivit unor media a devenit cel mai prolific marcator din istoria fotbalului, cu 760 de goluri, depăşindu-l pe cehul Josef Bican, autorul a 759 de goluri, potrivit agerpres.ro.

Citește și: PSD pune tunurile pe PNL și USR: ‘Noi propunem un buget pentru dezvoltare, nu un buget pentru înghețare’

Federaţia cehă de fotbal a afirmat însă că totalul lui Bican este de fapt de 821 de goluri, în urma unei revizuiri a statisticilor carierei sale.

"Comitetul de istorie şi statistică al Federaţiei cehe de fotbal a numărat toate golurile înscrise de legendarul Josef Bican şi poate declara că el a marcat 821 de goluri în meciuri oficiale", se poate citi într-un tweet al federaţiei cehe.

Un comunicat pe site-ul acestei organizaţii prezintă numărul de goluri înscrise de Bican pentru echipele de club şi reprezentative într-o carieră de 24 de ani, între 1931 şi 1955.

"Sunt incluse golurile în meciurile din primele două divizii, cupele naţionale, Cupa Europei Centrale şi meciurile echipelor naţionale", menţionează comunicatul.

Citește și: Video Adrian ‘Beleaua’ Corduneanu se pregătește de război! ‘Îmi iau un cuțit frumos. Tot înainte, ca rușii!’ .

"Dimpotrivă, în statistică nu sunt incluse meciurile amicale, cu excepţia celor ale echipelor naţionale. Se poate afirma cu toată seriozitatea că acesta este un număr care corespunde cu starea actuală a posibilităţii de verificare a tuturor datelor, deci este numărul cel mai precis cu putinţă", se adaugă în comunicat.

Titlul de cel mai bun marcator din istoria fotbalului este unul foarte contestat, iar federaţia internaţională (FIFA) nu ţine o evidenţă oficială în această privinţă.

Brazilienii Pele şi Romario au marcat peste 1.000 de goluri în carierele lor, dar aceste statistici includ goluri la amatori, în meciuri neoficiale sau amicale.

Golurile lui Ronaldo au fost marcate pentru cele patru echipe de club la care a jucat şi la naţionala Portugaliei, cel mai apropiat rival aflat încă în activitate fiind argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona), care luna trecută a stabilit recordul de goluri marcate pentru un singur club, 644.

Cristiano Ronaldo, care pe 5 februarie va împlini 36 de ani, golgheterul naţionalei Portugaliei, cu 102 goluri, a jucat în cariera sa la Sporting Lisabona (5 goluri marcate), Manchester United (118), Real Madrid (450), iar acum se află la Juventus (85).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.