Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei 10 ambasadori care s-au întâlnit cu Tudorel Toader spun că sunt PREOCUPAȚI de proiectul de legi pentru reforma justiției

www.cugetliber.ro
justiție, judecată

Ambasadorii a nouă state au "împărtăşit", în cadrul întâlnirii cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, "opiniile şi preocuparea lor" cu privire la proiectul de legi privind reforma justiţiei dezbătut în Parlament, precizează un comunicat de presă al Ministerului Justiţiei.

Reprezentanţi diplomatici ai nouă state - Belgia, Franţa, Germania, Marea Britanie, Olanda, Slovenia, Suedia, SUA şi Canada - au avut miercuri, la sediul Ministerului Justiţiei, o întrevedere cu ministrul Tudorel Toader şi secretarul de stat Marieta Safta.

Citește și: S-a dat de gol! Ce salariu are, de fapt, cunoscutul realizator, Mircea Badea

"Ambasadorii au împărtăşit opiniile şi preocuparea lor cu privire la proiectul de legi privind reforma justiţiei dezbătut în Parlament, precum şi dorinţa fermă ca România să continue procesul de consolidare a statului de drept, independenţei justiţiei şi luptei împotriva corupţiei, recunoscând progresul făcut începând cu anul 2007. Ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene şi-au exprimat dorinţa ca România să creeze cadrul necesar pentru a permite îndeplinirea obiectivelor Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi să evite orice decizie care ar putea face ca acest obiectiv să fie mai greu de atins. De asemenea, au subliniat importanţa unui proces de consultare amplu şi deschis cu toate părţile interesate, incluzând solicitarea avizului Comisiei de la Veneţia asupra unor aspecte de bază ale reformei justiţiei", arată sursa citată.

Potrivit MJ, întrevederea este parte a dialogului continuu pe care Ministerul Justiţiei şi ministrul Tudorel Toader le au cu toate părţile interesate de reforma justiţiei, atât la nivel naţional, cât şi internaţional.

Citește și: Are agenda plină! Câți bani îi vor intra în cont Andreei Bălan doar în luna decembrie

În cadrul întâlnirii au fost abordate aspecte referitoare la recentele evoluţii legislative, stadiul îndeplinirii celor douăsprezece recomandări menţionate în Raportul Comisiei către Parlamentul European şi Consiliu privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, echilibrul şi separaţia puterilor în stat, structurarea statului de drept, precum şi colaborarea în domeniul justiţiei.

Comunicatul MJ vine după ce Tudorel Toader a declarat, la finalul întâlnirii cu ambasadorii, că nu se contestă libertatea de legiferare şi necesitatea modificării legilor Justiţiei în acord cu exigenţele constituţionale şi a dat asigurări că nu a existat niciun reproş din partea diplomaţilor pe acest subiect.

Citește și: Libertatea îi prieşte: În ce afacere s-a băgat fostul soț al Elenei Udrea, celebrul Dorin Cocoș

"Ca o primă concluzie, nimeni nu contestă libertatea de legiferare, nimeni nu contestă necesitatea modificării legilor Justiţiei în acord cu exigenţele constituţionale, în acord cu standardele europene, nimeni nu contestă necesitatea adoptării unor soluţii echitabile în legile Justiţiei", a declarat Toader.

Întrebat dacă în cadrul întâlnirii au fost reproşuri din partea diplomaţilor, Toader a răspuns: "Nu. Vă asigur că n-a existat niciun reproş. A fost o discuţie absolut constructivă, o discuţie lămuritoare, o discuţie care e normal şi necesar să aibă loc între instituţii".

Citește și: Mărturisiri uluitoare despre Regele Mihai: Cine a fost omul care l-a cunoscut personal în EXIL . .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.